Brak mocy w 1,8 !! Pomocy !!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Brak mocy w 1,8 !! Pomocy !!!!
Witam. Mam taki problem, zmienilem w moim golfiku silnik z 1,3 na 1,8 nigdy wczesniej nie jezdzilem 1,8 ale wydaje mi sie ze sie strasznie slimaczy :/ Sprawdzielm go i od 0-100 km/h wyszlo mi przeszlo 17s przy czym na silniku 1,3 robilem to w 15s... Dodam tylko ze autko ma skrzynie 4T a silnik jest na gaźniku, Pierburg 2E własnie z tego golfa 1,3 i na gazie (gaz benzyna praktycznie nie czuć różnicy), Zastanawialem sie juz czy problem nie lezy w gazniku ale przeciez w gazowni gaz idzie prosto do przepustnicy...
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
a po co wsadziles 1,8 na gazniku?? trzeba bylo sobie mono wtrysk hociaz zmontowac
a ogolnie to skrzynia 4T do szybkich nie nalezy to jest raczej "oszczedna" skrzynia
a ogolnie to skrzynia 4T do szybkich nie nalezy to jest raczej "oszczedna" skrzynia
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
cos mi nie pasuje, w 1,3 byly pierburgi 1b w 1,6 byly 2e... powiedz mi czy twoj nowy silnik podszedl na skrzynie ktora miales z silnikiem "1.3" bo sie zaraz okaze ze zamienil stryjek siekierke na kijek 

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
hehe, nie kolego skrzynia nie podchodzi, przełożylem caly uklad napedowy poza tym w skrzyni do 1,3 jest inny wybierak biegow niz w 1,8 no i w ogole nie podchodzi do 1,8 tamta skrzynia. A silnik napewno jest 1,8 bo na bloku z tylu jest taki właśnie nadruk. Na silniku 1,3 jezdzilem na pierburgu 2E i w tym 1,8 tez był 2E tyle ze z tymi kosmicznymi podciśnieniami...
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
CSR_GTI to nie pierwszy silnik do którego włożyłem paluchy
silnik ma ciśnienia w granicach 12,5 bar na wszystkich cylindrach wymienialem pasek rozrzadu i wszystko jest ustawione tak jak ma byc co do zaplonu to jeszcze nie mam pewnosci musze podpiac lampe stroboskopowa i go sprawdzic.
[ Dodano: 12 Wrz 2008 23:16 ]
foto wrzuce jutro
[ Dodano: 13 Wrz 2008 10:02 ]
zdjecia troche słabe ale robiene jeszcze gdy silnik byl poza budą
[ Dodano: 13 Wrz 2008 10:08 ]
wczoraj jeszcze sprawdziłem tą moja maszyne, 5 biegiem praktycznie w ogole nie przyspiesza, musi byc z gorki i udalo mi sie go rozkulac tylko do 140 km/h przy jakichs 3,8 tys obrotów i ani grama więcej

[ Dodano: 12 Wrz 2008 23:16 ]
foto wrzuce jutro
[ Dodano: 13 Wrz 2008 10:02 ]
zdjecia troche słabe ale robiene jeszcze gdy silnik byl poza budą

[ Dodano: 13 Wrz 2008 10:08 ]
wczoraj jeszcze sprawdziłem tą moja maszyne, 5 biegiem praktycznie w ogole nie przyspiesza, musi byc z gorki i udalo mi sie go rozkulac tylko do 140 km/h przy jakichs 3,8 tys obrotów i ani grama więcej

-
- Mały gagatek
- Kontakt:
przestawiłem dzis rozrząd i sprawdzilem zaplon. rozrzad nie bardzo pokrywa sie ze znakami ale tak spod buta idzie lepiej, w sumie najlepiej bo przestawilem najpierw zabek do przodu i byle zle pozniej wrocilem 2 do tylu i ok i jeszcze 1 cofnalem i znow bylo gorzej. Zaczynam juz swirowac... czy sprawa tego ze jest tam gaźnik 2E (ktory wczesniej chodzil w 1,3) moze miec wplyw na to jak to auto idzie ? i ile powinien smigac na skrzyni 4T ?