Modernizacja silnika 1.6 na gazniku SOLEX
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Modernizacja silnika 1.6 na gazniku SOLEX
Mam pytanie mam jak mozna zmodernizowac najlepiej silnik 1.6 taki jaki w temacie?Odpowiedzi typu daj sobie spokoj i zrob swap mozecie sobie z gory darowac.
Cześć.Wywal solexa i wstaw na jego miejsce webera(z poloneza ),napewno odczujesz róznice bawiłem sie kiedys w takiego moda tylko ze na 1,8 i fajnie to chodziło wszelkie info masz tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ight=weber
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dzieki niezly patent z tym weberem ale myslalem bardzej nad dwoma poziomymi problem jest w tym ze w aucie jest gaz z racji tego ze juz jest i dziala to moglby tam zostac.Postaram sie jutro jakies fotki powstawiac
[ Dodano: 01 Wrz 2008 19:57 ]
Oto foto silnika oznaczenia niestety nie znam.Wstawiam takze foto mojego pudla.Sory za jakosc ale robilem na szybko telefonem.
[ Dodano: 01 Wrz 2008 19:57 ]
Oto foto silnika oznaczenia niestety nie znam.Wstawiam takze foto mojego pudla.Sory za jakosc ale robilem na szybko telefonem.
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A co myslicie o dwoch gaznikach w tym motorze?Kasa u mnie sie znajdzie tylko nie wiem jak jest z podlaczeniem gazu na dwoch gazerach bo to juz wtedy chyba niezly smok musi byc?A co do tego Webera jest maly problem z wysylka.Nie mieszkam w Polsce obecnie dlatego sklaniam sie ku dwom gaznikom poniewaz motor jest w miare zdrowy.Poprzedni wlasciciel polegl przy doborze kolektora ssacego ja kupilem od Sciro i zasuwa no jak na 75koni.Drugie auto mam 130 koni to takze nie ma co porownywac.Chetnie kupie dwa Webery albo Delorto z kolektorem jak ktos ma oczywiscie w dobrym stanie.A jeszcze pytanie czy duzo czuc zmiane po zalozeniu gaznika z duzego Fiata albo Poloneza?
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: