Witam, aktualnie w golfie mam 4 biegowa skrzynie i chyba nie musze mowic jak sie jedzie na na 4 przy predkosci 120 i obrotach chyba na max a i tak golf przechodzi kapitalke i chcialbym dolozyc do niego 5 biegowa skrzynie, mozecie doradzic mi z czego z jakiego silnika ja wlozyc?? golfik pod maska (no moze nie w tej chwili) ma zwykle stare 1.6
I jeszcze jedno pytanko, czy wejdzie mi silnik 1.6 tylko z golfa 2?? tylko bez przerobek instalacji?? zeby ten silnik byl troche nowszy od tego co jest bo licznik sie zacial jak go kupilem na 250 tys.
[mk1] Jaka skrzynia biegow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- MIMIK144
- Użytkownik
- Kontakt:
jak narazie rozejze sie za sama skrzynia, a gdzie szukac tego oznaczenia?? bo pewnie sprzedajacy nie bedzie wiedzial jaka ma skrzynie, jest te oznaczenie moze gdzies wybite??
Jaki silnik byscie polecali?? tylko odrazu mowie, ze przeszukalem forum i kazdy sie sprzecza o 16v, vr6, g60 a ja chce taki zwyly :green_fuck: chodz nie powiem, ze vr6 mi sie nie podoba:P mialem w passacie ale powrocmy do tematu, wiec jaki silniczek?? powiem od razu, ze z elektroniki to slaby jestem i zalezaloby mi na takiej zmianie, zeby jak najmniej jej ruszac, chodz jak polecicie cos sprawdzonego to sprobuje ta wiazke zrobic...kiedys musi byc ten pierwszy raz
Jaki silnik byscie polecali?? tylko odrazu mowie, ze przeszukalem forum i kazdy sie sprzecza o 16v, vr6, g60 a ja chce taki zwyly :green_fuck: chodz nie powiem, ze vr6 mi sie nie podoba:P mialem w passacie ale powrocmy do tematu, wiec jaki silniczek?? powiem od razu, ze z elektroniki to slaby jestem i zalezaloby mi na takiej zmianie, zeby jak najmniej jej ruszac, chodz jak polecicie cos sprawdzonego to sprobuje ta wiazke zrobic...kiedys musi byc ten pierwszy raz
Elo. Skrzynia ma na samym dole wybite oznaczenie na płaskiej powierzchni. Zaglądając pod auto to ten element jest na samym dole. Skrzynie taką jestem w stanie załatwić ci z naszego woj więc problemu z transportem nie będzie. Silnik większy też założysz, ale zasilanie ze swojego musisz brać. Silnik też mogę pomóc kupić. W razie czego pisz na pw.