Przekładka z automatu na manual w VR6. Czy ktoś to robił?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Przekładka z automatu na manual w VR6. Czy ktoś to robił?
Witam,
Mam pytanie czysto techniczne, czy ktoś z was podejmował się takiej modyfikacji, lub słyszał żeby ktoś zamianiał skrzynią automatyczną na manual. Nie jestem zwolannikiem automatów, a mam możliwosc stac się właścicielem ładnego VW vr6, ale "mankamentam" jest automatyczna skrzynia biegów i chciałbym ją zamienic na manualną.
Mam pytanie czysto techniczne, czy ktoś z was podejmował się takiej modyfikacji, lub słyszał żeby ktoś zamianiał skrzynią automatyczną na manual. Nie jestem zwolannikiem automatów, a mam możliwosc stac się właścicielem ładnego VW vr6, ale "mankamentam" jest automatyczna skrzynia biegów i chciałbym ją zamienic na manualną.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Moim zdaniem jeśli auto jest w świetnym stanie technicznym to sie opłaca. Sprzedasz automat i za to kupisz kompletną skrzynie manualną. Do tego dochodzi sprzęgło kompletne z kołem zamachowym (sprzęgło 700, koło 200) Pedały z pompkami do hydrauliki (okolo 300), kaseta z lewarkiem zmiany biegów i linkami (okolo 200 zlociszy). Do tego kupa pracy dochodzi i cieszysz sie VRem w manualu
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Jak odda to na pewno zapłaci. Nawet jak da 1K za robocizne, to dołoży około 2,5k i będzie miał VRa w manualu. Ja osobiscie wole dołożyć 2,5k i mieć auto w igła stanie niż nie dokładać i jeździc trupem, w który trzeba będzie ciągle pakować kasę (na pewno więcej niż te 2,5k)
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
-
- Nowicjusz