[Scirocco] SWAP ?

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

lg4959
Nowicjusz
Nowicjusz

[Scirocco] SWAP ?

Post autor: lg4959 » ndz maja 11, 2008 17:58

Witam mam zamiar w najbliższym czasie zakupić Scirocco aby od podstaw go odbudować i wsadzić jakąś mocną jednostke napędową, myśle nad 1.8 T lub jakimś dieslu na PD 130 PS LUB 150 PS. W sumie jestem zielony w tym temacie dlatego pisze, na forum jestem dość dawno sporo czytam ale zarejestrowałem sie dopiero dziś, zastanawiam sie czy wykonalne jest zbudowanie takiego Scirocco z napędem na 4 koła (syncro, 4M lub Q-tro), z silnikiem 1.8 T lub dieselkiem i skoordynowana do tego automatyczna skrzynia biegów ze sterowaniem w kiedrownicy, tak jak w audi itp. Jest to wykonalne ? licze się zkosztami jakie trzeba ponieść.

Pozdrawiam

yahoo_p
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: yahoo_p » ndz maja 11, 2008 19:48

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=6022

masz caly temat o swapie....

a co napędu 4x4 to podobno pasuje do scirocco II napęd mk2, ale głowy nie daje... Kumpel kiedyś mówil ze ma taki zamiary to wsadzic i podobno pasuje...

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » pn maja 12, 2008 01:44

yahoo_p pisze: a co napędu 4x4 to podobno pasuje do scirocco II napęd mk2, ale głowy nie daje... Kumpel kiedyś mówil ze ma taki zamiary to wsadzic i podobno pasuje...
W syncro jest zupełnie inny zawias i inna podłoga więc nie wiem jakby miało pasowac. Chyba że ktoś chciałby podłogę przespawać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”