Czy zamiana głowicy w PFie na taką od PG to dobry pomysł? Mam okazję kupić wyremontowaną już, zamiast remontować swoją... Podejdzie bez rzeźby? Różni się czymś od PFowskiej?
Pozdro
Zamiana glowicy albo jednak jej dlubanie...:/
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Zamiana glowicy albo jednak jej dlubanie...:/
Ostatnio zmieniony ndz maja 11, 2008 21:56 przez Erold, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wymiarowo to różni się tylko wałkiem, bo PF i PG mają te same śr zaworów. Wysokość głowicy jest też taka sama lub bardzo podobna. Do PG idzie po prostu grubsza uszczelka.
Różni sie chyba tylko materiałem z jakiego jest zawór na korzysć PG, ale PF tego nie potrzebuje raczej.
Zamiast od PG zakładać do możesz dziabnąć PFowską głowicę.
Różni sie chyba tylko materiałem z jakiego jest zawór na korzysć PG, ale PF tego nie potrzebuje raczej.
Zamiast od PG zakładać do możesz dziabnąć PFowską głowicę.
Tzn sprawa wyglada tak, ze moge tanio kupic splanowana glowice pod PG z wyszlifowanymi gniazdami zaworowymi. Uszczelka bedzie nowa, a walek zostaje od PF... Koszt bedzie mniejszy niz dlubanie tej mojej glowicy, zwlaszcza, ze bede mogl ja jeszcze potem sprzedac. Pytanie tylko, czy wszystko bedzie ladnie gralo ze soba...
No i pochwalilem dzien przed zachodem, a glowica na ebayu uciekla mi sprzed nosa na minute przed koncem aukcji:/
W zwiazku z tym mam 2 pytania:
- kto w okolicach Warszawy regeneruje glowice, tj. szlifowanie zaworow, wymiana szklanek, poszerzanie kanalow zaworowych i planowanie? Za ile i czy ktos ma doswiadczenie?
- gdybym jednak probowal ustrzelic juz zrobiona glowice - od czego bedzie pasowac? PF, PB, PG... Co jeszcze?
Z góry dzieki za pomoc,
Pzdrawiam
W zwiazku z tym mam 2 pytania:
- kto w okolicach Warszawy regeneruje glowice, tj. szlifowanie zaworow, wymiana szklanek, poszerzanie kanalow zaworowych i planowanie? Za ile i czy ktos ma doswiadczenie?
- gdybym jednak probowal ustrzelic juz zrobiona glowice - od czego bedzie pasowac? PF, PB, PG... Co jeszcze?
Z góry dzieki za pomoc,
Pzdrawiam