Witam,
ostatnio zastanawiam sie nad powolanie do zycia jakiegos jezdzidla na bazie golfa 1 - przeczytalem juz troche i watpliwosci z watku na watek jest
coraz mniej. Ale jeszcze troche pytan pozostalo bez odpowiedzi.
Prosze nie odsylac do szukajki.
Ile waza maksymalnie odchudzone golfy ?
bo rozne wersje roznie podaja - chodzi mi o takie z szybami poliweglan, a w srodku blacha sama
czy jest duzo roboty z wsadzeniem do mk1 hamulcow od mk2 gti ?
ilu calowe felgi moga wejsc na te hamulce ? 13" czy 14"
silnik 2.0 16v ABF to jest ten 140 konny rozumiem,
ale co podczas remontu i wsadzania go do samochodu mozna ulepszyc, jakie efekty daje tam zrobienie np glowicy, odchudzenie kola ? i np. jakies ostrzejsze walki. na ile jest tam ustawiony rev limiter i jak idzie moc i moment po fabrycznym odcieciu ?
czy mozna cos sensownego wyrzezbic np z wydechem ?
i ogolnie prosze o jakies rady dla osoby przymierzajacej sie do budowy szybkiego golfa
Mk1 2.0 16v? pytan kilka.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Aha, czyli to jest ten sam silnik co w Golfie 3 GTI i Cuprze na logike.
a to znaczy, ze jest raczej skomplikowany i drogi, przez co loq budget racer raczej go jednak nie dostanie.
Co z silnikow z Golfa 2 mozna wstawic - tam bylo chyba jakies Gti 1.8 16v -
ten sam co w scirocco - wydaje mi sie, ze to byloby lepszym rozwiazaniem jednak a napewno tanszym - co o tym sadzicie ?
btw- jaka skrzynia do tego ? jest moze cos krotszego dostepne co wytrzyma.
ah - i mozna jakos LSD przelozyc od innego modelu ?
a to znaczy, ze jest raczej skomplikowany i drogi, przez co loq budget racer raczej go jednak nie dostanie.
Co z silnikow z Golfa 2 mozna wstawic - tam bylo chyba jakies Gti 1.8 16v -
ten sam co w scirocco - wydaje mi sie, ze to byloby lepszym rozwiazaniem jednak a napewno tanszym - co o tym sadzicie ?
btw- jaka skrzynia do tego ? jest moze cos krotszego dostepne co wytrzyma.
ah - i mozna jakos LSD przelozyc od innego modelu ?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jak podnosisz moc to w 90 procentach podnosisz ja w gore choc dobre zrobienie glowicy i walek moze dac efekt 15 20 koni bez przenoszenia maksymalnych parametrow w gore obrotow a limiter..... wkladajac dobre walki cala mape powinno sie zmienic.. shamowac auto i dostroic, wiec limiter to w tym momencie pikus.
P.s. spokojnie na seryjnych podzespolach ten motor kreci sie do okolo 9500 rpm wiec maks mocy mozna wydusic przy 8200 - 8500
na walkach 275 - 290
P.s. spokojnie na seryjnych podzespolach ten motor kreci sie do okolo 9500 rpm wiec maks mocy mozna wydusic przy 8200 - 8500
na walkach 275 - 290
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.