W takim razie trzeba pojechać jeszcze raz ... i sprawdzić. Pytanie tylko jakie ciśnienie jest prawidłowe??? 5 barów wydaje mi się ciut duże. Rozmawiałem z kumplem co miał Cuprę i stwierdził że 3-3.2 jest dobre. Mechanik który to sprawdzał też twierdził że jest ok. Może założyć od razu wydajniejszą. Ktoś zakładał nawet z Megane Coupe !!!Baster pisze:Cisnienie to raczej nie za bardzo.....u mnie na tym samym silniku jest 3-3,5 bara bez gazu na luzie.....przy jezdziec trzyma sie na 5 barach
A miało byc tak pięknie....ABF na hamowni
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
nie powiedzial bo tego akurat nie powie, musisz wejsc na blok wartosci mierzonych i zbadac "ustnie" działanie MAPa .Corvax pisze:Jak raz u mnie nie powiedział , może w tdi jest inaczej niż w benzynce, były notlaufy, ale nie było przyczyny, dopiero analiza wartosci mierzonych i spodziwanych naprowadziła na rozwiązanie problemuGTO pisze:a moze map sensor w ECU sie wysrał ??!!
V.A.G prawde powie.
DIGITUN.PL
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
DO to Tacyk - będzie OT ale: Nikt nie dodał bo istnieje 320is w budzie e-30 , jest to okrojona wersja silnika s14 z M3 , sprzedawany był na rynek włoski i portugalski. Takie okrojone M3, moc 192KM. 318is to przy tym zabawka. Na przyszłość polecam Google.Bez urazy ... Pozdrawiam
Wracam do tematu. Wciąż czekam na czujnik temperatury zasysanego powietrza, może on świruje, VAG pokazał że sie wiesza(mechaniory to zignorowały) i chcę być pewny że to nie to. Jeśli nie to, to wymyśliłem inną teorię : czujnik HAL-a , a może świruje.....
Wracam do tematu. Wciąż czekam na czujnik temperatury zasysanego powietrza, może on świruje, VAG pokazał że sie wiesza(mechaniory to zignorowały) i chcę być pewny że to nie to. Jeśli nie to, to wymyśliłem inną teorię : czujnik HAL-a , a może świruje.....
Baster : Dzięki za zaproszenie , może skorzystam , prawdę mówiąc to chyba widziałem cię na 1/4 w maju. Musimy się kiedyś ustawić na ćwiartkę (jak mój już będzie zdrowy) żeby zobaczyć różnicę (Ibiza trochę lżejsza).Zresztą to chyba najlepszy sposób by sprawdzić czy autko jest zdrowe...
Rafalvr6: Tam napewno podjadę, bo wciąż szukam dobrego ,z Automacherów już zrezygnowałem. A tak naprawdę to chyba najlepiej robić autko samemu . Ostatnio w komorze silnikowej znalazłem czyjś śrubokręt .
Co do czujnika,już kupiłem ,a ostatnio gaśnie mi autko i myslę że to też może być przyczyna.
Pozdrawiam
Rafalvr6: Tam napewno podjadę, bo wciąż szukam dobrego ,z Automacherów już zrezygnowałem. A tak naprawdę to chyba najlepiej robić autko samemu . Ostatnio w komorze silnikowej znalazłem czyjś śrubokręt .
Co do czujnika,już kupiłem ,a ostatnio gaśnie mi autko i myslę że to też może być przyczyna.
Pozdrawiam
Mi tez autko gaslo.....przyczyna :zabrudzony czujnik temperatury powietrza w dolocie ....mechanicy naciagneli mnie na 1500zl....wszystko mam chyba juz nowe w autku....kable swiece kopulka palec kopulki czujnik halla czy jakos tak sonda lambde silniczek krokowy
a najlepsze ze to wszystko nie pomoglo dopiero jak sam zaczalem grzebac to autko zaczelo jezdzic nawet serwis seata mi nie pomogl ( panowie stwierdzili ze nie maja ksiazki do tego samochodu)....
ps: w maju wypadlem na 1/4 kiepsko bardzo pojechalem...teraz w stalowej sie poprawilem o sekunde moj czas ET :15.67
a najlepsze ze to wszystko nie pomoglo dopiero jak sam zaczalem grzebac to autko zaczelo jezdzic nawet serwis seata mi nie pomogl ( panowie stwierdzili ze nie maja ksiazki do tego samochodu)....
ps: w maju wypadlem na 1/4 kiepsko bardzo pojechalem...teraz w stalowej sie poprawilem o sekunde moj czas ET :15.67