Mam takiego dylemata , wczoraj zrobilem sobie kolo ze zmienna faza na rozzadzie, teraz mam pytanie jak to poprawnie poustawiac nie majac hamownii, jezeli upoznilem rozzad o 1"zab" w stosunku do punktu 0 i opuznilem tez zaplon auto jedzie ale dopiero ok ok 4500rpm, nie ma wogule dolu ale za to na wyskich obrotach ma potezny ciag, jak przyspieszylem i odpowiedno do tego zaplon o 1zab rozzad to znowu ma dol bardzo mocny tak do 4000rpm , a w gornym zakresie obrotowym poprostu auto nie przyspiesza tylko slychac "huk" spod maski , jak to ustawic zeby mial mocna gore i kawalek dolu zeby byl.
[ Dodano: Sro Paź 31, 2007 19:08 ]
co zapomialem napisac , na opoznionym rozzadzie tak sie wydech nagrzal ze strumiennica(stozkowa) sie zrobila fioletowa. a kolektor przy glowicy po ostrej jezdzie swiecil sie lekko na czerwono.
Regulowane kolo rozzadu -ustawienia/zdjecia dla ciekawych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Regulowane kolo rozzadu -ustawienia/zdjecia dla ciekawych
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz lis 11, 2007 16:17 przez Golf GTi, łącznie zmieniany 3 razy.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
uderz na gg do mnie lub priv...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
U mnie wtej chwili ustawienie - 3 mm rozzad o punktu fabrycznego - 10st zaplon, ze wzgledu na cisnienie 16 bar na tloczkach, gdyz byl stuk , a po 2-gie nie dalo nie auta zaplaic bo poprostu nie przelamywal sie. Mysle ze jeszcze z 1-2 mm moge rozzdad opoznic , bo nadal mam za mocny dol, ale to juz jak zaloze obciety kolektor z przepustnica z audi 2,3 T. A wkrotce jak zdaze wizyta u naszego znachora EVO ).
[ Dodano: Nie Lis 11, 2007 22:38 ]
Kolo zrobilem sobie w domu przy pomocy tokarki , zajelo mi to ze 2h. Pisze to bo czesto pytaja mnie gdzie to kupilem.
[ Dodano: Nie Lis 11, 2007 22:38 ]
Kolo zrobilem sobie w domu przy pomocy tokarki , zajelo mi to ze 2h. Pisze to bo czesto pytaja mnie gdzie to kupilem.