Regulowane kolo rozzadu -ustawienia/zdjecia dla ciekawych

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
Golf GTi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Regulowane kolo rozzadu -ustawienia/zdjecia dla ciekawych

Post autor: Golf GTi » śr paź 31, 2007 20:05

Mam takiego dylemata , wczoraj zrobilem sobie kolo ze zmienna faza na rozzadzie, teraz mam pytanie jak to poprawnie poustawiac nie majac hamownii, jezeli upoznilem rozzad o 1"zab" w stosunku do punktu 0 i opuznilem tez zaplon auto jedzie ale dopiero ok ok 4500rpm, nie ma wogule dolu ale za to na wyskich obrotach ma potezny ciag, jak przyspieszylem i odpowiedno do tego zaplon o 1zab rozzad to znowu ma dol bardzo mocny tak do 4000rpm , a w gornym zakresie obrotowym poprostu auto nie przyspiesza tylko slychac "huk" spod maski , jak to ustawic zeby mial mocna gore i kawalek dolu zeby byl.

[ Dodano: Sro Paź 31, 2007 19:08 ]
co zapomialem napisac , na opoznionym rozzadzie tak sie wydech nagrzal ze strumiennica(stozkowa) sie zrobila fioletowa. a kolektor przy glowicy po ostrej jezdzie swiecil sie lekko na czerwono.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz lis 11, 2007 16:17 przez Golf GTi, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » śr paź 31, 2007 20:31

uderz na gg do mnie lub priv...

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

arwam

Post autor: arwam » czw lis 08, 2007 18:30

Podinam się pod temat panowie.

Awatar użytkownika
Golf GTi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Golf GTi » ndz lis 11, 2007 16:23

U mnie wtej chwili ustawienie - 3 mm rozzad o punktu fabrycznego - 10st zaplon, ze wzgledu na cisnienie 16 bar na tloczkach, gdyz byl stuk , a po 2-gie nie dalo nie auta zaplaic bo poprostu nie przelamywal sie. Mysle ze jeszcze z 1-2 mm moge rozzdad opoznic , bo nadal mam za mocny dol, ale to juz jak zaloze obciety kolektor z przepustnica z audi 2,3 T. A wkrotce jak zdaze wizyta u naszego znachora EVO :)).

[ Dodano: Nie Lis 11, 2007 22:38 ]
Kolo zrobilem sobie w domu przy pomocy tokarki , zajelo mi to ze 2h. Pisze to bo czesto pytaja mnie gdzie to kupilem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”