Przepustnica z Audi 2.3 T 10V do PF

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
Golf GTi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Przepustnica z Audi 2.3 T 10V do PF

Post autor: Golf GTi » ndz wrz 23, 2007 16:58

Mam cos takiego w domq , i chce zamontowac czy da cos, modyfikacje silnika znacie wiec poradzcie czy warto.

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: toffic » ndz wrz 23, 2007 23:03

Lepiej załóż 2 uszczelki pod głowice :helm: A tak propo Twojego planowania: przy montazu znaki do rozrządu Ci sie idealnie zgrały?? :chytry:

Awatar użytkownika
Golf GTi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Golf GTi » pn wrz 24, 2007 08:27

Przyspieszenie rozżadu o 0,5 zeba jest. A czy ty mi cos sugerujesz tymi 2-ma uszczelkami??? Pozatym ty juz sie lepiej nie wypowadaj ,bo jak narazie nic nie zrobiles u siebie, ciekawe czy masz to co w opisie "golfa z 3 -ema silnikami" -ciekawe.

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: toffic » pn wrz 24, 2007 09:10

Golf GTi pisze:Pozatym ty juz sie lepiej nie wypowadaj ,bo jak narazie nic nie zrobiles u siebie, ciekawe czy masz to co w opisie "golfa z 3 -ema silnikami" -ciekawe.
NIe znasz się więc zamilcz. P.S. co do uszczelek to ja również zepsułem kiedyś głowice, młody byłem i głupi :helm:
Ostatnio zmieniony pn wrz 24, 2007 11:19 przez toffic, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » pn wrz 24, 2007 11:24

Golf GTi pisze:Przyspieszenie rozżadu o 0,5 zeba jest. A czy ty mi cos sugerujesz tymi 2-ma uszczelkami??? Pozatym ty juz sie lepiej nie wypowadaj ,bo jak narazie nic nie zrobiles u siebie, ciekawe czy masz to co w opisie "golfa z 3 -ema silnikami" -ciekawe.
Panowie, urazy i jałowe dyskusje na gg prosze przeniesc... generalnie w temacie odpowiedz, zalezy jaka masz przepustnice, bo byly dwa rodzaje, w temacie innym ja moglbym napisac u siebie ,kr/pl/9a/pg/agu i co mam piec silnikow????:> nie mam jeden hybryde ...

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: toffic » pn wrz 24, 2007 11:25

Golf GTi pisze:A czy ty mi cos sugerujesz tymi 2-ma uszczelkami???
Poczytaj mozę coś dotrze http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=124548

Awatar użytkownika
Golf GTi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Golf GTi » pn wrz 24, 2007 16:29

Jasne , powiem tak wiele rzeczy ktore pisaliscie ze "nie wypala" okazaly sie jednak ok. I to akurat nie chodzi o mnie, i pisaliscie ze sie nie uda ,a dziala, napisal ktos kiedys z was : Ze zakladanie Turbinki do PB to glupota i bezsens i ze sie nie uda silnik sie rozpadnie i takie tam.... , ten ktos tego nie sluchal i zalozyl efekt 152PS na hamowni ,kosztowalo go to ok 1700 jezdzi juz 2 lata i nic-napisze tylko ze to koles z tego forum. Oj chlopaki za bardzo bezpiecznie podchodzicie do takich experymentow . Ja wole zaryzykowac, *^%*^%*(^-niech sie rozleci ale bede przynajmiej wiedzial ze tak nie wolno. Powracajac jeszcze do tego tematu z przepustnica o co chodzi z tym "rodzajem'??
PROSIŁEM BEZ PRZEKLENSTW
Ostatnio zmieniony pn wrz 24, 2007 19:44 przez Golf GTi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » pn wrz 24, 2007 19:49

Golf GTi pisze:Jasne , powiem tak wiele rzeczy ktore pisaliscie ze "nie wypala" okazaly sie jednak ok. I to akurat nie chodzi o mnie, i pisaliscie ze sie nie uda ,a dziala, napisal ktos kiedys z was : Ze zakladanie Turbinki do PB to glupota i bezsens i ze sie nie uda silnik sie rozpadnie i takie tam.... , ten ktos tego nie sluchal i zalozyl efekt 152PS na hamowni ,kosztowalo go to ok 1700 jezdzi juz 2 lata i nic-napisze tylko ze to koles z tego forum. Oj chlopaki za bardzo bezpiecznie podchodzicie do takich experymentow . Ja wole zaryzykowac, *^%*^%*(^-niech sie rozleci ale bede przynajmiej wiedzial ze tak nie wolno. Powracajac jeszcze do tego tematu z przepustnica o co chodzi z tym "rodzajem'??
PROSIŁEM BEZ PRZEKLENSTW
KTO BEZPIECZNIE PODCHODZI DO TEMATU??? po pierwsze 152 ps to nic zaufj mi bo tyle to przy odrobinie wiedzy i mniejszych kosztach targa sie z wolnossacego PB i skad wiesz ze gdyby sie nie posluchal (bo w tym przypadku chodzilo o turbo z turbodiesla ktore bylo wedlug nie ktorych za male) i zalozyl wieksze nie mial 170 ps albo wiecej.... w tuningu nie chodzi o bezpieczne podejscie do tematu tylko madre.... i jest prosba bys kazda nasteopna wizje przemysll w domowym zaciszu, bo niedlugo bedziesz musial nakleic naklejke na szybe