Sprawdzanie ABF-a i SWAP

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

grzesiek MK3

Sprawdzanie ABF-a i SWAP

Post autor: grzesiek MK3 » sob wrz 22, 2007 10:23

Witam
Mam zamiar kupic mk3 2.0 16V ABF calego golfa na swapa i mam pytanie co musze sprawdzic w silniku czy jest ok??
Podobno cisnienie na cylindrach jak to zrobic???(mechanik jakis)
Czy mozecie jeszce poradzic kto z w-wy lub najblizyszch okolic zrobi swapa przelozenie z jednego do drugiego.
Pozdr

grzesiek MK3

Post autor: grzesiek MK3 » sob wrz 22, 2007 16:38

silnik chodzi rowno bezproblemowo..:))) wiadomo oleje siwece trzba wymienic.. a czy te sprawdzanie tych cylundrow mona sprawdzic na miejscu bo auto stoi w komisie...

grzesiek MK3

Post autor: grzesiek MK3 » sob wrz 22, 2007 16:48

sluchaj autem juz jechalem i nie bylo problemu tylko nie chca nim gdzies dalej jezdzic bo jest nie ubezpieczony, bez przegladu itp...
czyli potrezbny mi mechanik z takim przenosnym sprzetem???
a co do swapu orientujesz sie troche??

Awatar użytkownika
tomyart
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: tomyart » sob wrz 22, 2007 16:53

grzesiek MK3, ja Cie nie rozumiem kolego. Kupujesz ABF-a na chodzie tylko po to zeby wyjąć z niego silnik?
Ja bym sprzedał to co mam dołożył kasę i szukał pożadnego ABF-a albo AFN- a zalezy ile będzie kasy. Po co sie bawic w swap, szczególnie jak wszystko chcesz robic gdzies po warsztatach

grzesiek MK3

Post autor: grzesiek MK3 » sob wrz 22, 2007 16:56

chodzi o o ze ten golf ktorego chche kupic jest troche lipny bo jest sporo rzeczy do zrobienia, a ja chche tylko silnik itd.. wszystko co do swapu potzebne a reszte sprzedam na czesci, a moja buda jest w b.dobrym stanie:)

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » sob wrz 22, 2007 17:18

jesli masz dwa golfy na podworku swap wykonasz bez problemu sam w jeden dzien...:) kostki prz4epinasz. wiazke wymieniasz jak i pompe paliwa hamulce itd...

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”