Male zapytanko :-))

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
GTH
Użytkownik
Użytkownik

Male zapytanko :-))

Post autor: GTH » wt wrz 11, 2007 21:35

Mam malenki dylemacik :) Mowa o silniku PG... Mianowicie czy robic wydech o takich samych parametrach jak seryjny z PG czy dac o wiekszej srednicy i objetosci? Bo moim zdaniem zwiekszajac srednice dolotu(wczesniej modyfikujac kompresor), jego objetosc, do tego zwiekszajac doladowanie i robiac korekcje dawki plus inne to powinnem poddac proporcjonalnie do przeprowadzonych modyfikacji zmiane parametrow ukladu wydechowego, czyz tak??
Ostatnio zmieniony wt wrz 11, 2007 22:21 przez GTH, łącznie zmieniany 1 raz.

Bąku
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bąku » śr wrz 12, 2007 07:32

no skoro modyfikujesz dolot to w parze z tym powinno iść zmodyfikowanie wydechu gdyż spalin bedzie wiecej, jak średnica wydechu będzie zbyt mała no to wiadamo że będzie lipa. przydałoby sie jeszcze obrobienie kanałow w głowicy

Mój Były mk3 na VENTO FRONCIE
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0

Awatar użytkownika
GTH
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: GTH » śr wrz 12, 2007 17:24

Ja wiem co by sie przydalo i wiem ze po tych modyfikacjach musze przerobic wydech...tylko na jakiej podstawie :-) Brakuje mi na to chociazby jakiegos wzoru. czy tez zmienic wydech proporcjonalnie do przeprowadzonych zmian, czyli biorac pod uwage srednice w dolocie, po rozwiercie G, oraz kolektora wydechowego ktory bedzie rowniez nowy, i tak mysle sobie bo ma to byc dobrze :-)
Ostatnio zmieniony śr wrz 12, 2007 17:25 przez GTH, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”