[mk3 Zawias]Tanie obniżanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- davidoff82
- Mały gagatek
- Auto: Audi A4 B6 Avant 1.9 TDI
- Silnik: Awx
- Kontakt:
[mk3 Zawias]Tanie obniżanie
Mam pytanie krótkie. Mój golf stoi bardzo wysoko przodem, tzn przód jest wyższy niż tył, paskudnie to wygląda, a że nie jestem rajdowcem to sport zawieszenie nie wchodzi w gre.
Chce go tylko wyrównać-logiczne że obniżyć przód nieco max 15-20mm.
Zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem, uciąć spręzyny o powiedmy pól zwoju i dać taką gumę
Lub ewentualnie spinaczami spiąc dwa zwoje ze sobą plu ta guma?
Przerabiał to już ktoś? Straszna to będzie maniana? Zakup zawieszenia sportowego nie wchodzi w grę, chciałem kupić sprężyny od gt ale nie osiągalne.
Może ktoś ma inny sposób żeby to obniżyć?
Chce go tylko wyrównać-logiczne że obniżyć przód nieco max 15-20mm.
Zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem, uciąć spręzyny o powiedmy pól zwoju i dać taką gumę
Lub ewentualnie spinaczami spiąc dwa zwoje ze sobą plu ta guma?
Przerabiał to już ktoś? Straszna to będzie maniana? Zakup zawieszenia sportowego nie wchodzi w grę, chciałem kupić sprężyny od gt ale nie osiągalne.
Może ktoś ma inny sposób żeby to obniżyć?
Lepiej mieć Parkinsona i troche powylewać,
Niż Alzheimera i zapomnieć wypić...
- davidoff82
- Mały gagatek
- Kontakt:
A jakie macie tanie sposoby co by go przodem położyć bliżej gleby?Krzylu pisze:davidoff82, zrob tak jak piszesz a zobaczysz co sie stanie z zawieszeniem taniej cie wyjdzie jednak kupienie sprezyn od GT niz zabawa w ciecie giecie itp obecnych sprezyn
- davidoff82
- Mały gagatek
- Kontakt:
- davidoff82
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja mialem mk1 org amorki ciagna jak koledzy pisza do -40mm zawieszenie sie wysypalo wiec wymienilem amoorki sprezyny byly pekniete wyrownalem obie + male skrocenie (razem o 2 zwoje) amorki byly za 80zl szt. glownym bajerem bylo oddanie sprezyn do kowala i zachartowanie ich na odpowiednim scisnieciu koszt 20zl kpl (sciagniete) iiii teraz kupilem org odboje i delikatnie je przerobilem ze starymi (czytaj zrobilem tak by auto za nisko nie schodzilo i nie dobijalo co wykancza amorki w trybie expres) sa ruzne odboje twarde talezyki i charmonijki wybor nalezy do ciebie (ja wykozystalem kilka twardych plytetek i miekka chermonijke ktora sie robila pod koniec twarda by zniwelowac efekt udezenie czy dobijania) z takim sprzetem przelatalem na recznym rok i nic sie nie wysypalo a reczny byl na pozadku dziennym.... katowalem go jak moglem frugim tanim patetem KUP TALEZYKI OBNIZAJACE Z ALLEGRO I SPREZYNY OD GT LUB POPROSTU SPREZYNY -40/-40 :d
Najprostszym rozwiazaniem bedzie kupienie sprezyn. Ja kupilem takie -40mm, w rzeczywistosci wyszlo jakies -35mm. Jestem zadowolony. Z seryjnymi amorkami dzialaja bardzo dobrze. Jezdzi sie przyjemnie, twardosc srednia..
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[b][url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=121365&postdays=0&postorder=asc&start=0]VW Golf GTI Edition '95[/url][/b]
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/50379c8249a6912743533.jpg[/img]
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/50379c8249a6912743533.jpg[/img]
- davidoff82
- Mały gagatek
- Kontakt:
Sprezyny od Gt 50PLN talerzyki 45PLN... przesyłki 25 PLN suma 120 zł...Sprezyny -40 cena 100 plus wysylka... chyba jednak sprezyny, choc przyznam szczerze ze jestem chytry i chcialm wydac dwucyfrowa kwoteKrzyś 16v pisze:KUP TALEZYKI OBNIZAJACE Z ALLEGRO I SPREZYNY OD GT LUB POPROSTU SPREZYNY -40/-40 :d