jak najlatwiej zwiekszyc moc w moim passacie B2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
jak najlatwiej zwiekszyc moc w moim passacie B2
Witam. Posiadam passata B2 1984r z silnikiem 1.8 na pelnym wtrysku z instalacja gazowa(nie znam oznaczen silnika bo prawde mowiac nawet nie wiem gdzie szukac ale slyszalem ze nie ma zadnych nr bo auto jest z urzedu celnego). mam pytanie w jaki sposob nie duzym kosztem mozna zwiekszyc moc(nie chodzi mi o duze przyrosty). Ja o silnikach nic nie wiem jestemkapletnie zielony w tym temacie aleznam osoby ktore co nie co potrafia lecz chce sie dowiedziec na forum:) pozdro.
Moje MK1 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129041
Wedlug mojego mechanika auto ma 112KM kiedys sprawdzalem ile ma od 0-100 i wyszlo ok 10sek. A ile by mnie wyniosly te zmiany co wymieniles(taka zblizona cena). Zastanawialem sie tez czy jest mozliwosc zalozenia do silnika benzynowego turbo od jakiegos TD i intercoolera.
Moje MK1 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129041
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
mozliwość jest zawsze,ale turbo nie będzie działało tak jak powinno,bo nie będzie pompowało w pełnym zakresie obrotów,czyli np,od 3500 do 6000 tylko ciśnienie zdechnie przy 5000kaka1987r pisze:Zastanawialem sie tez czy jest mozliwosc zalozenia do silnika benzynowego turbo od jakiegos TD i intercoolera.
Turbo z diesla jest do diesla,a do beny szukaj od silnika benzynowego...zresztą użyj szukajki,bo było o tym nie raz na forum
Ostatnio zmieniony śr lip 18, 2007 10:13 przez andrew19_86, łącznie zmieniany 1 raz.
Nocne Mary Squad
Tata NM synka
Tata NM synka
Re: jak najlatwiej zwiekszyc moc w moim passacie B2
Wyrzucić mikser od gazu i zamontować blosa. Zakup z montażem i regulacją powinien się zmieścić do 400-450zł.kaka1987r pisze:mam pytanie w jaki sposob nie duzym kosztem mozna zwiekszyc moc(nie chodzi mi o duze przyrosty)
=-Pinhead-=