Wtryski

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Wtryski

Post autor: toffic » pn lip 16, 2007 13:59

Jaka jest róznica pomiędzy wtryskiwaczami wysoko i niskoomowymi. Oczywiście poza rezystancją :grin: chodzi mi o ich "współprace" z komputerem (konkretnie DIGI1) i ew. róznice w dawkowaniu

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » pn lip 16, 2007 18:12

wtryski wysokoomowe czyli takie jak w digi, sa sterowane impulsami o zmiennym wypelnieniu i zmiennej czestotliwosci, natomiast wtryski niskoomowe sa sterowane impulsami o stalej czestotliwosci a zmiennym wypelnieniu, w teorii jest mozliwe podpieci w zamian wtryskow wysokoomowych wtryskow niskoomowych, ale trzeba wziac pod uwage wysadzenie koncowki mocy w sterowniku. powie stanowczo papa po tym jak osiagnie temperature umozliwiajaca usmazenie na digi jajka. najlepszym rozwiazaniem jest przerobienie digi i softu pod wtryski niskoomowe tak zeby czestotliwosc byla stala a zmienialo sie tylko wypelnienie, jednak ma to na tyle duzo wad ze stanowczo ci odradzam po tym co ja przeszedlem... ielektronicznie i softwarowo...

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: toffic » pn lip 16, 2007 21:43

Szwagier-elektronik coś mi tłymaczył że trzeba jakis wzmacniacz dorobić/zmienić ale ja sie na tym nie znam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”