[MK1] Porada co zrobić z hamulcami.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[MK1] Porada co zrobić z hamulcami.
Okazało się że w moim Golfiku nie hamują tylne koła Musze coś z tym zrobić. Samochód będzie miał ponad 100 km więc musi jakoś hamować. Chciałbym zmienić cały układ hamulcowy na taki z MK2 żeby miał wentylowane tarcze z przodu i tarcze z tyłu. Silnik w samochodzie to 1.6 TD z MK2. Czy jest to możliwe bez komplikacji czy trzeba sie będzie naużerać żeby to działało? Jeszcze nic nie kupiłem a będę musiał to zrobić więc pytam żeby sie nie nadziać.
- Golfiarz217
- Ma gadane
- Kontakt:
wojti 1200 zł to trochę dużo jak na mk1.
Widzę że forum sie nie zainteresowało sprawą a szkoda. Chyba zrobię patent który wcześniej już uskuteczniłem w moim pierwszym golfiku. Założę hamulce z mk1 gti i zmienię pompę hamulcową na taką z jakiegoś busa. Efekt był wyśmienity już na seryjnych hamulcach z mk1 1.6 d. Myślę że na zaciskach i tarczach z gti będzie piorunujący. Ale to sie dopiero okaże.
Widzę że forum sie nie zainteresowało sprawą a szkoda. Chyba zrobię patent który wcześniej już uskuteczniłem w moim pierwszym golfiku. Założę hamulce z mk1 gti i zmienię pompę hamulcową na taką z jakiegoś busa. Efekt był wyśmienity już na seryjnych hamulcach z mk1 1.6 d. Myślę że na zaciskach i tarczach z gti będzie piorunujący. Ale to sie dopiero okaże.
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zakładaj komplet od GTI, na przód wrzuć tarcze brembo nacinane do tego dobre klocki, z tyłu bembny wystarczą a przy tym dobry hebelek będziesz miał. Przy mocy troche pow 100km seria z GTI na markowych częściach w zupełności wystarcza. Nieraz się hamowałem z 150km/h i wszystko OK. Przykładowo u kumpla po dobrym hamowaniu ze 150-160 w hondzie '92 1.5 90km tarcze świeciły jak żarówki.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2