Dokładka intercoolera do 1.9 TD czy warto?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Dokładka intercoolera do 1.9 TD czy warto?
Witam, spedzilem ponad godzine w szukajce i nie znalazlem posta, ktory opisywalby calosc kosztów i zabiegów przy dokładaniu intercoolera do golfa 3 (ogolnie do silnika 1.9 td 75 km)
Bo wlasnie stalem sie szczesliwym posiadaczem takowego auta i interesuje mnie taka modyfikacja. Przepraszam jesli powielam temat, ale na serio nie potrafilem znalesc. Prosilbym o pomoc w tej sprawie czy po dolozeniu auto bedzie palić mniej... (jak w oryginalnym TDI) i czy wogole warto sie w to bawić... i jakie modyfikacje mozna wykonac "przy okazji" zeby autko bylo szybsze ;D. z gory dzieki za pomoc.
Bo wlasnie stalem sie szczesliwym posiadaczem takowego auta i interesuje mnie taka modyfikacja. Przepraszam jesli powielam temat, ale na serio nie potrafilem znalesc. Prosilbym o pomoc w tej sprawie czy po dolozeniu auto bedzie palić mniej... (jak w oryginalnym TDI) i czy wogole warto sie w to bawić... i jakie modyfikacje mozna wykonac "przy okazji" zeby autko bylo szybsze ;D. z gory dzieki za pomoc.
Ostatnio zmieniony pt cze 08, 2007 00:07 przez Moby, łącznie zmieniany 1 raz.
zobacz do dzialu projekty i użytkownik Cowboy ... popatrz na jego diesla i podpytaj go a na pewno dowiesz się wiecej niż myślisz .
Ja osobiście uważam że im wiekszy IC to tym powietrze chłodniejsze i moc wieksza ... ale ogólnie się nie znam i nie wiem czy jego wielkość nie jest zależna od wielkości lub wydajności turbiny . Ale opłaca się na pewno go dołożyć , bo mialem kiedys TD 1.9 z dołozonym przez niemca IC i naprawdę szło to fajnie ... Pozdrawiam
Ja osobiście uważam że im wiekszy IC to tym powietrze chłodniejsze i moc wieksza ... ale ogólnie się nie znam i nie wiem czy jego wielkość nie jest zależna od wielkości lub wydajności turbiny . Ale opłaca się na pewno go dołożyć , bo mialem kiedys TD 1.9 z dołozonym przez niemca IC i naprawdę szło to fajnie ... Pozdrawiam
budujemy syncro :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2741405&sid=7934459afb85f7d17f39e6aedb9f6af7#2741405
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2741405&sid=7934459afb85f7d17f39e6aedb9f6af7#2741405
musisz szukać o wcześniejszej godzinie, bo oczka już chyba nie te
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- MaRcIN-R
- Ma gadane
- Kontakt:
Moby na dieslach niezabardzo się znam ale na benzybiakach to troche wiedzy lizłem
zakładaj IC im zlmnijsze powietrze będzie wpadać do cilindrów tym lepiej
takie powietrze jest gęstrze zawiera więcej tlenu a co za tym idzie mieszanka w cilindrach spala się dokładniej w dieslach powinno być tak samo jak bym się mylił to niech mnie ktoś poprawi
jak zamątujesz IC to napisz jaki efekt dała zniana IC
pozdrawiam
zakładaj IC im zlmnijsze powietrze będzie wpadać do cilindrów tym lepiej
takie powietrze jest gęstrze zawiera więcej tlenu a co za tym idzie mieszanka w cilindrach spala się dokładniej w dieslach powinno być tak samo jak bym się mylił to niech mnie ktoś poprawi
jak zamątujesz IC to napisz jaki efekt dała zniana IC
pozdrawiam
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
a kolega Souler jest swietnym przykladem jak zrobic 100km bez ICSouleR pisze:gdyby icek dawal konie to ludzie po 10 zakladali. 'niby' nie bierze sie pod uwage. niech zarzuci wykresem.soobolek pisze:Mój sąsiad ma 1,9td z dołożonym w Niemczech intercoolerem, autko ma niby 101 KM, wiec jezdzi bez porównania do 75KM
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]