[mk4] Czyszczenie tapicerki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
[mk4] Czyszczenie tapicerki
Witam. Czym czyścicie tapicerkę w mk4 ? W porównaniu, np. do Passata B5 w Golfie jest ona miękka i bardziej delikatna. Użyłem spray od K2 Tapis Cleaner i po wyschnięciu zostały plamy, które dosyć widać. Czy jest w ogóle sens bawić sie w samodzielne czyszczenie tapicerki czy lepiej to do kogoś oddać ?
-
- Użytkownik
[mk4] Re: Czyszczenie tapicerki
Coś takiego ?
U mnie na osłonie dachu zrobiło się coś takiego po nałożeniu środku w postaci pianki i przetarciu szmatką:
Po wyschnięciu jest lepiej, ale dalej widać nierówności. I teraz nie wiem jak to naprawić. Na podsufitce nic takiego się nie działo.
U mnie na osłonie dachu zrobiło się coś takiego po nałożeniu środku w postaci pianki i przetarciu szmatką:
Po wyschnięciu jest lepiej, ale dalej widać nierówności. I teraz nie wiem jak to naprawić. Na podsufitce nic takiego się nie działo.
-
- Użytkownik
A czy przypadkiem niezależnie od tego czym namoczę tapicerkę to stanie się to samo co stało się z osłoną dachu ?
-
- Nowicjusz
- Auto: GOLF IV VARIANT 1.9 SDI 68KM 2004R.
locarno, jak będziesz nakładał wilgotny środek na podsufitkę, to prawie zawsze takie coś się stanie. Po prostu odkleja się materiał od podsufitki. Kiedyś słyszałem że podsufitkę czyścili benzyną ekstrakcyjną - jak były plamy. Ale sam nie testowałem wiec nie zaprzeczę ani nie potwierdzę. Moja na szczęście jest idealnie czysta i mam nadzieje że tak zostanie haha
-
- Użytkownik