1,9 sdi plastikowa osłona akumulatora - czy podejdzie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam wersję Basis z 2000 roku. Mój akumulator ma jedynie osłonę/koszulkę z materiału/gąbki:
Czy to jest kompletna osłona w tym modelu? Zauważyłem że niektóre golfy mają pełną osłonę plastikową:
Nie wiem czy brakuje mi tej plastikowej osłony i mam ją założyć na tą koszulkę co mam teraz? Czy jest to zupełnie inny typ obudowy?
Czy to jest kompletna osłona w tym modelu? Zauważyłem że niektóre golfy mają pełną osłonę plastikową:
Nie wiem czy brakuje mi tej plastikowej osłony i mam ją założyć na tą koszulkę co mam teraz? Czy jest to zupełnie inny typ obudowy?
Wymieniasz cała obudowę razem z podstawą do tego dochodzi wymiana skrzynki bezpiecznikow na akumulatorze
Ok, dzięki za odpowiedź.
A czy ta plastikowa osłona ma jakieś zalety np lepiej chroni przed mrozem w zimie czy to tylko zmiana estetyczna?
A czy ta plastikowa osłona ma jakieś zalety np lepiej chroni przed mrozem w zimie czy to tylko zmiana estetyczna?
...moze i tam coś pomaga -akumulator jest zamknięty wiec teoretycznie dłużej trzyma ciepło...estetycznie tez lepiej wyglada
nic nie daje. wzglad estetyczny. Nic ciepla nie potrzyma jak zostawisz auto na cala noc. W lato tez niby moglaby chronic przed przegrzaniem czego aku tez raczej nie lubi.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Ale pod tym plastikiem jest jeszcze jakas dodatkowa warstwa (np. taka koszulka jak u mnie)?
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Re: 1,9 sdi plastikowa osłona akumulatora - czy podejdzie?
Niby co? Plastikowa ramka do zamocowania osłony i bezpieczników?myszazro pisze:Jest
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
U mnie jest taki pokrowiec koszulka dodatkowo nr.7
to tylko kosmetyka. Takie cos mialem w astrze G kiedys dawno temu. Jelsi bedzie tez trzymal temperature to szybko usmierci akumualtor. Zwlszcza aku AGM nie lubia ciepla. Dlatego tez bmw dobrze robi ze daje aku na tyle.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Osłona z plastiku stosowana jest w dieslach, w benzynie max materiał, chociaż np kupiłem EOSa TDI produkowanego na Włochy i tam ma materiał, a kupiony w Danii ma plastik, więc raczej nie chodzi tu o estetykę
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Tutaj się nie zgodzę. U mnie w benzynie jest fabrycznie osłona plastikowagrg474 pisze:Osłona z plastiku stosowana jest w dieslach, w benzynie max materiał
Myślę, że może to zależeć od roku produkcji samochodu/liftingu.
-
- Ma gadane
- Auto: Golf 4
- Silnik: 1.9
- Kontakt:
u mnie ciotka w Leonie ma ON i ma obudowę plastik i plus dodatkowy materiał
tylko moje pytanie ten materiał to jest stosowany oryginalnie czy ktoś sobie poprostu założył ? chodzi mi czy mozna np go dostać w aso albo czy ma jakiś swoj nr katalogowy
w golfach to widziałem plastik czy benzyna czy disel, ale materiał to w oplach
tylko moje pytanie ten materiał to jest stosowany oryginalnie czy ktoś sobie poprostu założył ? chodzi mi czy mozna np go dostać w aso albo czy ma jakiś swoj nr katalogowy
w golfach to widziałem plastik czy benzyna czy disel, ale materiał to w oplach