Cześć,
Potrzebuje porady jak się zabrać do wyciągnięcia sprysków z zderzaka w moim golfie bo mi niestety ciekna :/
Jak wyciągnąć spryskiwacze xenon-ów z zderzaka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Robota banalna. Trzeba ściągnąć zderzak. Spryskiwacze przykręcone są na 2 śrubki. Wąż doprowadzający do nich płyn zabezpieczony jest plastikową zawleczką.
Roboty na 20 min z zegarkiem w ręku.
Roboty na 20 min z zegarkiem w ręku.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
Craash, kurde czyli bez zaciągnięcia zderzaka nie ma szans się do nich dostać?
Nie ma opcji, ale zdjęcie zderzaka to nic strasznego. To maksymalnie kilkanaście minut pracy.
Gril trzyma się na samych zatrzaskach, w prawym i lewym nadkolu musisz odkręcić bodajże po 4 albo 5 śrub, pod kratkami zderzaka jest po jednej śrubie, jak ściągniesz gril to będziesz widział kolejne 5 śrub. Gdy je odkręcisz to zderzak wysuwasz ze ślizgów. Montaż też jest banalny, bo nie trzeba nic ustawiać. Wsuwasz zderzak na miejsce i przykręcasz.
Pamiętaj też, żeby przed demontażem zderzaka zdjąć zaślepki spryskiwaczy.
Gril trzyma się na samych zatrzaskach, w prawym i lewym nadkolu musisz odkręcić bodajże po 4 albo 5 śrub, pod kratkami zderzaka jest po jednej śrubie, jak ściągniesz gril to będziesz widział kolejne 5 śrub. Gdy je odkręcisz to zderzak wysuwasz ze ślizgów. Montaż też jest banalny, bo nie trzeba nic ustawiać. Wsuwasz zderzak na miejsce i przykręcasz.
Pamiętaj też, żeby przed demontażem zderzaka zdjąć zaślepki spryskiwaczy.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P