Cześć. Nie wiem czy na dobry dział mnie moje myślenie pokierowało, jeśli nie to przepraszam za pomyłkę, ale przedstawie wam problem...
Chodzi o to mam sobie golfa mkIV jeżdżę juz nim ponad 3 rok. od jakiegoś czasu, właściwie od lutego zauważyłem że z samochodu wydobywają się dziwne odgłosy. Dokładnie chodzi o to, w momencie gdy dojeżdżam np do świateł na luzie bez biegu, (tak go sobie puszcze i leci sobie do świateł), to mam wrażenie jakby karoseria skrzypiała...nie potrafie tego inaczej opisać, ale ja tak odbieram te odgłosy. i zupełnie nie wiem skąd ten odgłos się wydobywa, czy z komory silnika, czy np ze sprężynami w zawieszeniu coś się dzieje, czy może tylne amortyzatory.
Ale też tak się dzieje jak hamuje, to nacisk idzie na przód, przód idzie w dół, tył w góre i wtedy właśnie słychać takie skrzypienie, oraz jak ktoś wsiada to przy kołysaniu podobnie jest.
Nurtuje mnie to bardzo.
Macie może jakieś podejrzenia na objawy tego?
skrzypiąca karoseria golf mkIV?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- golfindzer
- Użytkownik
Mogą to być gumy na stabilizatorze. Znam też przypadek gdzie skrzypiały sworznie wahaczy, popękały gumowe osłonki i wilgoć dostała się do środka.
- golfindzer
- Użytkownik
aha. dobrze wiedzieć, i tak też może byc, bo ogólnie to mi prawy przegub stuka przy skręcaniu. a to chyba jest nie daleko siebie. jutro odstawiam do mechanika samochód ma cały piątek i samochód na te naprawy wszystkie.