licznik źle wskazuje V a idealnie km???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Panowie mam problem. Otóż wymieniałem licznik na wersję USA (w milach i mała skala w km) i znowu mam problem. Licznik zawyża prędkość o jakieś 15 km (około 9 mph), natomiast kilometry nalicza prawie idealnie (po przeliczeniu z mil na km). Robiłem dystans wg. GPS 56,8 km, a wybiło mi 35,4 mili, więc prawie 57 km. Jak więc to możliwe, że zawyża prędkość, a km liczy idealnie? To samo było na poprzednim liczniku.
A jest taka możliwość?? Wskazówka jest w stanie spoczynkowym na swoim miejscu. I na dodatek w dwóch licznikach podobny problem? Można ją przestawić?
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Mowisz ze w dwoch licznikach jest to samo?...dziwny problem bo gdyby np byl zly impulsator to zle by wskazywal i lyczyl km...
licznik w Golfie zaniża o około 10km/h. Nic z tym nie zrobisz, tak już jest, ewentualnie ten w milach z USA ma inny indeks prędkości to nie wiem czy nie wypadałoby załatwić "ślimaka" do skrzyni z jakiejś wersji US
Re: licznik źle wskazuje V a idealnie km???
Licznik jest z 1,8 wiec powinien sie zgadzac indeks. A indeks po przeliczeniu na km to 954, czyli tyle ile na poprzednim.
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka