Witam, mam nastepujący problem w moim mk2.
Mam w nim oryginalne elektryczne szyby, problem polega na tym, że w prawych drzwiach pękła linka i szyba podnosi się tylko do mniej wiecej 3/4 wysokości.
Silniczek szyby jest sprawny.
Pytanie, czy można tą linkę naprawić ? Jeżeli nie, to czy można przerobić mechanizm reczny tak, żeby połączyć go z silniczkiem?
Czy pozostało mi tylko kupić cały nowy mechanizm wraz z silniczkiem na allegro - za bagatela 150 zł ?
dzieki za pomoc !
elektryczne szyby / urwana linka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: elektryczne szyby / urwana linka
Sory za offtop ale czy ty masz listwy boczne przyklejone na piankę poliuretanową?
Linki się naprawić nie da. Pewnie Ci się postrzępiła i zaraz stanie zupełnie w jakiejś pozycji. Kup cały mechanizm bo z przerabianiem skończy się pewnie tym że i tak będziesz musiał kolejny raz rozbierać bo coś się rozwali.
jak kupi sprawny mechanizm manualny to nie będzie musiał nic rozbierać
Re: elektryczne szyby / urwana linka
mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedz ? jak to przerobić ?darwaz pisze:a bo ja wiem ?;p kupilem tego golfa i w sumie powoli wszystko poprawiam po poprzednim właścicielu i powoli do wszystkiego dochodzę.....kuterq pisze:
Sory za offtop ale czy ty masz listwy boczne przyklejone na piankę poliuretanową?
Hubi14 pisze:jak kupi sprawny mechanizm manualny to nie będzie musiał nic rozbierać
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=606252"
Golf MK2 1.6 GTD
Golf MK2 1.6 GTD
viewtopic.php?t=293266" onclick="window.open(this.href);return false; chyba na 5 stronie jest opis do drzwi polifotwych