słabe świetlenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
słabe świetlenie
Witam , mam taki problem w golfie a mianowicie to kilka . brak podświetlenia lampek po otwarciu drzwi tylko że lampki nie reagują na zadne z 4 drzwi jak również w bagażniku i schowku , manualnie da sie włączyć to oświetlenie więc zasilanie jest, przy okazji podswietlenie licznika jest strasznie słabe obrotomierz ledwo widać a licznik kiepsko i wyświetlacz climatronic też po oczach nie razi takie raczej blade to światło. Centralny zamek z pilota tez nie działa a kluczykiem da sie zamknąć tylko po ostatnim zamknięciu zablokowało mi tylne drzwi nie nie chcialy się otworzyć, teraz jedne z nich puściły ale drugie juz nie i są zamknięte. czy jest to jakoś wszystko powiązane w jedną usterkę czy jest tego cała masa ? dodam jeszcze że golf je z 1998 ale w elektryce z klima, podgrzewanymi siedzeniami i szyberdachem czyli niw taka uboga wersja ale problematyczna jak widze
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
słabe świetlenie
Regulacje jasnosci podswietlenia masz ustawione na maksimum?? NIe wydaje mi sie, zeby akurat wszystkie diody tj.w liczniku czy klimie zostaly wypalone.
Sprobuj podmienic ten regulator jesli masz na maksa i slabo swieci. Jesli masz elektryczne szyby to zapewne panel szyb tez slabo swieci??
Sprobuj podmienic ten regulator jesli masz na maksa i slabo swieci. Jesli masz elektryczne szyby to zapewne panel szyb tez slabo swieci??
słabe świetlenie
regulacja jest na maxa podkręcona a co do panelu sterowania szyb i resztą tych czerwonych światełek na desce to wydaje się swiecić wporządku tylko ten licznik i panel climatronic tak kiepsko świecą , no i to oświetlenie kokpitu po otwarciu drzwi wcale nie działa, kilka razy zareagował mi po wyjęciu kluczyka i zaświeciło wszystko ale to tylko kilka razy. W sumie to nie mam nawet tego sygnału po otwarciu dzrzwi co informuje o światłach , a przy okazji to i klakson ten padnięty. Czy to jakaś wina tego modułu komfortu czy po prostu padły we wszystkich drzwiach te mikrowłączniki
- G0 Karcio
słabe świetlenie
Brak sygnalu dzwiekowego po otwarciu drzwi:
- zaciagnij hamulec reczny az zaswieci sie kontrolka i przejedz ok.30m predkoscia 30km/h, jesli nie bedzie sygnalu to masz do wymiany buzzer (brzeczyk) w liczniku
- sprawdz mikrostyki w zamkach i czy nie ma zimnych lutow
Brak klaksonu:
viewtopic.php?f=140&t=463512" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=140&t=562799" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=140&t=391091" onclick="window.open(this.href);return false;
- zaciagnij hamulec reczny az zaswieci sie kontrolka i przejedz ok.30m predkoscia 30km/h, jesli nie bedzie sygnalu to masz do wymiany buzzer (brzeczyk) w liczniku
- sprawdz mikrostyki w zamkach i czy nie ma zimnych lutow
Brak klaksonu:
viewtopic.php?f=140&t=463512" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=140&t=562799" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=140&t=391091" onclick="window.open(this.href);return false;
słabe świetlenie
no dobra dzieki za info z klaksonem , myślałem po prostu że to wszystko jest jakoś powiązane, ale pojawił mi się nowy wątek bo oświetlenie podsufitki załącza się po wyciągnięciu kluczyka i reaguje również na tylne lewe drzwi, a na reszte z drzwi to nie i ch... to muszą być te mikrostyki w zamkach chyba bo po wyciagnięciu kluczyka smiga światło w podsufitce ale te światełka w drzwiach juz nie. A masz jakiś pomysł co do świetlenia zegarów licznika i wyświetlacza przejechanych km ? bo razem z tym panelem od klimy to kiepściutko świecą. może byś jakaś usterka czy zwyczajnie sie powypalało to i pora juz zmienić na nowe ?
- G0 Karcio
słabe świetlenie
To jest normalne, ze wlacza Ci sie oswietlenie na podsufitce po wyjeciu kluczyka ze stacyjki, jesli nie chcesz by sie swiecily, to przestaw przelacznik lampki na inna pozycje (tył i przod). Niektorzy narzekaja, ze sie nie swieca a Ty narzekasz, ze sie swieca .
Co do zegarow i klimy to jedyne co mi przychodzi do glowy jest podmiana albo licznika albo panelu klimy (zalezy co szybciej dostaniesz lub pozyczysz), jesli licznik wymienisz i bedzie dobrze tzn.ze wymiana panelu klimy rozniez pomoze. Pytanie czy licznik i klima jednoczesnie zaczely ciemniej swiecic czy w roznych odstepach czasu? Jesli w tym samym momencie to nie mozliwe zeby nagle i tu i tu diody sie wypalily a jesli w roznych odstepach czasu tzn.,ze widocznie przyszedl na nie czas, tak mi podpowiada logika. Aha...zamki niekoniecznie do wymiany, moze wystarczy poprawic w nich zimne luty. Zacznij od drzwi kierowcy.
Co do zegarow i klimy to jedyne co mi przychodzi do glowy jest podmiana albo licznika albo panelu klimy (zalezy co szybciej dostaniesz lub pozyczysz), jesli licznik wymienisz i bedzie dobrze tzn.ze wymiana panelu klimy rozniez pomoze. Pytanie czy licznik i klima jednoczesnie zaczely ciemniej swiecic czy w roznych odstepach czasu? Jesli w tym samym momencie to nie mozliwe zeby nagle i tu i tu diody sie wypalily a jesli w roznych odstepach czasu tzn.,ze widocznie przyszedl na nie czas, tak mi podpowiada logika. Aha...zamki niekoniecznie do wymiany, moze wystarczy poprawic w nich zimne luty. Zacznij od drzwi kierowcy.