Wymiana tylnego zderzaka w ASO
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam Wszystkich,
Miesiąc temu przydarzyła się mi niewielka obcierka tylnego zderzaka na wskutek najechania przez sprawcę kolizji, w 9 miesięcznym Golfie kolor czarny perłowy LC9X.
W ASO powiedzieli, że przysługuje mi oryginalny zderzak VW w ramach OC sprawcy.
Zderzak ma kod 5G6807417M GRU ale niestety to jest zderzak do malowania. Zawsze byłem przekonany, że oryginalny zderzak będzie przygotowany w fabryce jako cześć zamienna już polakierowana.
Teraz mam obawy czy ASO jest w stanie polakierować ten zderzak tak żeby nie było różnicy względem reszty nadwozia. Jednak jest to cześć sporej wielkości.
Mam dylemat czy zostawić ten zderzak porysowany ale z oryginalnym lakierem czy wziąć od ubezpieczyciela gotówkę a obcierkę zamaskować oryginalnymi preparatami VW w kolorze nadwozia.
Obawiam się że efekt takiego malowania w ASO może być nie zadowalający i po pewnym czasie coś się stanie z tym lakierem i będzie gorzej niż z tą obcierką.
Jest to mój pierwszy samochód i nie mam doświadczenia w takiej sprawie.
Mam prośbę o jakieś podpowiedzi.
Dzięki
Pozdrawiam
Miesiąc temu przydarzyła się mi niewielka obcierka tylnego zderzaka na wskutek najechania przez sprawcę kolizji, w 9 miesięcznym Golfie kolor czarny perłowy LC9X.
W ASO powiedzieli, że przysługuje mi oryginalny zderzak VW w ramach OC sprawcy.
Zderzak ma kod 5G6807417M GRU ale niestety to jest zderzak do malowania. Zawsze byłem przekonany, że oryginalny zderzak będzie przygotowany w fabryce jako cześć zamienna już polakierowana.
Teraz mam obawy czy ASO jest w stanie polakierować ten zderzak tak żeby nie było różnicy względem reszty nadwozia. Jednak jest to cześć sporej wielkości.
Mam dylemat czy zostawić ten zderzak porysowany ale z oryginalnym lakierem czy wziąć od ubezpieczyciela gotówkę a obcierkę zamaskować oryginalnymi preparatami VW w kolorze nadwozia.
Obawiam się że efekt takiego malowania w ASO może być nie zadowalający i po pewnym czasie coś się stanie z tym lakierem i będzie gorzej niż z tą obcierką.
Jest to mój pierwszy samochód i nie mam doświadczenia w takiej sprawie.
Mam prośbę o jakieś podpowiedzi.
Dzięki
Pozdrawiam
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ludzie maja gorsze problemy nie maja rak nog itd...
Jedz do ASO i tak po kilku latach elementylakierowane nawet w farbryce moga zmienic kolor minimalnie
Jedz do ASO i tak po kilku latach elementylakierowane nawet w farbryce moga zmienic kolor minimalnie
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
żadna część nadwozia nigdy nie przychodzi polakierowana nie ma częgoś takiego, każda część jest tylko przygotowana do lakierowania...andrzej3289 pisze: Zawsze byłem przekonany, że oryginalny zderzak będzie przygotowany w fabryce jako cześć zamienna już polakierowana.
Daj normalnie auto do aso na naprawę i koniec, nic z lakierem się dziać nie będzie, a róznica minimalna w kolorze zawsze będzie między elementem stalowym a plastikowym jakim jest zderzak i obecnie masz tak samo...
Zgodnie z tym co myślisz to jak sądzisz jak ktoś porysuje ci mocniej np maskę albo błotnik to co zrobisz?? wymienisz auto na inne??
andrzej3289 nie ma stresu
normalnie zgłaszasz szkodę, kwestia max 2 tygodni i będziesz mieć po temacie
ps.skąd jesteś?
normalnie zgłaszasz szkodę, kwestia max 2 tygodni i będziesz mieć po temacie
ps.skąd jesteś?
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
Re: Wymiana tylnego zderzaka w ASO
A nie można było zapytać "ekspertów" z aso czy dają gwarancję na naprawiony element tylko zakładać profil na forum... Całą resztę wątpliwości też mogłeś rozwiać w aso bo w razie "W" reklamację i roszczenia składasz u nich...
Powodzenia
Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Powodzenia
Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony pn lut 01, 2016 12:06 przez Freddy, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
Dzięki Panowie. Dam znać jak to wyszło. Do końca tygodnia mam mieć już naprawione.
Z Warszawy.
Pozdrawiam
Z Warszawy.
Pozdrawiam
Re: Wymiana tylnego zderzaka w ASO
Parę tygodni temu również wymieniałem zderzak i dostałem info w ASO że teoretycznie jest możliwość zamówienia już polakierowanej części, ale nie jest to praktykowane z względu na uszkodzenia w transporcie i czas.marmi m pisze: żadna część nadwozia nigdy nie przychodzi polakierowana nie ma częgoś takiego, każda część jest tylko przygotowana do lakierowania...
Co do koloru czarnej perły - jak serwisant powiedział kolor wchodzi jak w masło nawet na plastiku - nie ma żadnych różnic. Mogę to potwierdzić - jedyna różnica to taka, że na wymieniona część pozbawiona jest wszelkich rys które powstają np przy myciu pojazdu.
Mam też doświadczenie z kolorem szarym, tyle że w Audi - minęło 2 msc - i dalej są widoczne różnice.
Pozdrawiam.