problem szyb
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem szyb
witam serdecznie jestem posiadaczem golf 4, mam problem z drzwiami od strony kierowcy. W czym tkwi problem:
- nie działa bzyczek informujący po otwarciu drzwi ze nie zgasilem swiatel pozycyjnych
- po otwarciu drzwi nie zapala się lampka wewnetrzna w aucie ( napewno jest dobrze ustawiona)
- przy otwarciu drzwi nie wyswietla sie na zegarach ze mam drzwi otwarte ( a np jak otworze klape to mi sie wyswietla)
- przy otwarciu drzwi z klucza czasem opusczaja sie samoczynnie szyby
- kiedys jesli zostawilem opuszczone szyby to gdy zamknalem auto szyby autoamtycznie sie domykaly teraz to rowniez nie dziala
Wymieniłem zamek wszystko wróciło do normy poza szybami. Po otwarciu drzwi z klucza szyby opuszczają sie za każdym razem.Co jest grane
podłączylem vaga i przebadałem moduł komfortu:
3 błędy
- jednostka sterujaca drzwi strona kierowcy
- jednostka zamykajaca dla centr. zamka strona kierowcy
-przycisk centralnego zamka strony kierowcy
więc czyżby modul komfortu do wymiany??
- nie działa bzyczek informujący po otwarciu drzwi ze nie zgasilem swiatel pozycyjnych
- po otwarciu drzwi nie zapala się lampka wewnetrzna w aucie ( napewno jest dobrze ustawiona)
- przy otwarciu drzwi nie wyswietla sie na zegarach ze mam drzwi otwarte ( a np jak otworze klape to mi sie wyswietla)
- przy otwarciu drzwi z klucza czasem opusczaja sie samoczynnie szyby
- kiedys jesli zostawilem opuszczone szyby to gdy zamknalem auto szyby autoamtycznie sie domykaly teraz to rowniez nie dziala
Wymieniłem zamek wszystko wróciło do normy poza szybami. Po otwarciu drzwi z klucza szyby opuszczają sie za każdym razem.Co jest grane
podłączylem vaga i przebadałem moduł komfortu:
3 błędy
- jednostka sterujaca drzwi strona kierowcy
- jednostka zamykajaca dla centr. zamka strona kierowcy
-przycisk centralnego zamka strony kierowcy
więc czyżby modul komfortu do wymiany??
-
- VWGolf.pl Killer
problem szyb
nie po prostu musiałeś kupić uszkodzony zamek,szyby opuszczają się same ponieważ zbyt długo dostaje sygnał otwarcia,musi być uszkodzony mikro przełącznik,spróbuj jeszcze szybko otworzyć i powrócić ponownie w pozycję by wyjąć klucz...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
problem szyb
z tego co czytalem na roznych stronach,to podobno mikro w zamku nie ma nic wspolnego z szybami.
problem szyb
zreszta wszystkie powyzsze usterki ustapily, wiec jakby zamek byl wadliwy to i inne wady nie ustapily
problem szyb
Określ trochę dokładniej ostatnią diagnozę bo nie wiadomo co z niej wynika - zamek działa w pełni sprawnie czy nie ?
problem szyb
zamek działa w pełni sprawnie. dzis odkrylem ze jak otworze drzwi z klucza i szybko wroce kluczykiem do pozycji poczatkowej to szyba sie nie otwiera. czyli tak jakby po przekreceniu kluczyka cos dawalo nadal sygnal ze kluczyk dalej trzymam w pozycji otwierania drzwi. a jesli szybko wroce to ten sygnal przerywam
-
- VWGolf.pl Killer
problem szyb
to go nasmaruj albo nie przyjedz do mnie albo Sztomela, nasmarujemy Ci wkładkę...albo Eyk88, to zrobi...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
problem szyb
W zamku kierowcy masz pewnie piec mikrostykow...i to ze ten odpwiadzialny za sygnał otwarcia drzwi działa poprawnie nie znaczy ze reszta także. Zamiast wykopywać po raz kolejny zamek, spróbuj powyższej rady - nasmaruj wkładkę.
-
- VWGolf.pl Killer
problem szyb
dlatego pisałem pare postów wyżej
problem szyb
Obawiam się, że nie będzie to wina nienasmarowanej wkładki tego zamka tylko nie działającej sprężynki powrotnej, która wymusza na wkładce jej ustawienie w pozycji pionowej wyjściowej po puszczeniu kluczyka we wkładce zamka. Przekręcając kluczyk w lewo lub w prawo i puszczając go musi on sam wrócić do pionu. Jeśli tego nie robi to najprawdopodobniej pękła podkładka napinająca sprężynkę powrotną wkładki zamka.
problem szyb
Kup zestaw naprawczy do wkładki. Oryginalny powinien kosztować około 25zł.
Ostatnio posypała mi się wkładka i tym zestaw się uratowałem
Ostatnio posypała mi się wkładka i tym zestaw się uratowałem