WItam, jako że w mojej borze coś nie do końca działa lampka w drzwiach kierowcy po ich otwarciu postanowiłem zajrzeć do zamka. Zabrałem się za zdjęcie boczka, obyło się bez problemów. Zdjąłem boczek i tu zdziwienie, metalowa płyta, no nic odkręciłem wszystkie śrubki na 10mm klucz i myślę sobie że zejdzie bez problemów. Tak jednak nie było płyta daje się odsunąć na parę cm i dalej ani rusz, w dodatku szyba ruszała się z całą płytą co jeszcze bardziej mnie przeraziło, nie chciałbym jej stłuc. Czytałem w różnych wątkach o białych tulejkach które pokazują się w otworze(jakim?) i trzeba je wcisnąć lub wyciągnąć lecz u mnie nic takiego nie zaobserwowałem. Jedyne co udało mi się znaleźć to dwie śruby na 10mm klucz pod gumowymi zaślepkami(zdjęcia poniżej). Pytanie, jak dostać się do zamka żeby nie narobić sobie problemów?
Bora, zdjęcie metalowej płyty pod boczkiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
poczytaj ten temat viewtopic.php?f=14&t=457148" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
http://www.turbo-diesel.pl/zrob_to_sam/35/" onclick="window.open(this.href);return false;
Czyli tak, opuszczam szybę do miejsca w którym będę widział te śruby, odkręcam je, podnoszę szybę do góry i wyciągam blachę?
90km->120->160->???
-
- Forum Master
Masz wszytko opisane ze zdjęciami. zamek odkręcony i bębenek wyciągnięty?
Aktualnie autko stoi złożone bo myślałem że szybciej mi pójdzie z taką drobnostką. Jakoś po niedzieli będę dalej z tym kombinował.
90km->120->160->???