Problem po wymianie klamki bagażnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Ostatnio wymieniałem u kolegi w Golfie IV 1998 klamkę klapy bagażnika, wszystko poszło sprawnie do momentu próby. Kiedy na pilocie wciskamy otwarcie drzwi, te się otwierają a bagażnik zamyka, jeśli wciskamy zamknięcie drzwi bagażnik się otwiera. Wydaje się, że wszystko zostało zamontowane poprawnie, sprawdzałem już kilka razy i brakuje mi już pomysłów.
-
- VWGolf.pl Killer
próbowałeś ręcznie kluczem w klapie? zamknąć zamek i wtedy od kluczyć pilotem. z kablami coś robiłeś? lub dwa razy naduś zakluczanie
Klucza do zamka niestety nie mam ponieważ trzeba było wymienić klamkę razem z zamkiem i jak bywa z częściami z odzysku nie wszystko jest. Jeśli chodzi o kable to tylko przełożyłem mikrostyk na obecnie zamontowany zamek. Będę na dniach się widział z kolegą i spróbuję zrobić tak jak napisałeś.
-
- VWGolf.pl Killer
jeszcze możesz odpiąć wtyczkę z zamka i wtedy ustawić pilotem na takie same ustawienie i założyć wtyczkę z powrotem