Witam,
Jak zdemontować fotel bez wysunięcia z prowadnic ? Stanął i nie można nim poruszać ani w przód ani w tył.
Sprężynka mi wypadła z mechanizmu, za wiele pod siedzeniem nie widać. Próbowałem coś namacalnie ręką ruszać ale tylko smarem się ubrudziłem i nic to nie pomogło. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa dlatego chcę wyjąć do góry fotel i naprawić widząc jak ten mechanizm wygląda. Ma ktoś jakiś pomysł ?
Udało mi się wyjąć fotel, ale elementy sie wysypały. Ma ktoś powiększone zdjęcie jak te dwa elementy podłączyć do tego mechanizmu spod fotela ? Czy na ten uchwyt wkręcony w podłogę trzeba któryś z tych dwóch elementów zamontować ?
demontaż fotela kierowcy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: demontaż fotela kierowcy
Nie znam metody demontażu, bez wciągania z prowadnic.Po prostu, odkręcasz śrubkę z nakrętką(zdaje się imbus 5+klucz 10) na środku fotela od dołu.saper511 pisze:Jak zdemontować fotel bez wysunięcia z prowadnic ?
Pod fotelem na środku są wycięcia,(regulacja przód,tył)odchylasz zapadkę,przesuwasz fotel przód lub tył, raczej do tyłu ,wyciągasz fotel z prowadnic.
edit:
jeżeli nie zrobiłeś fotela jeszcze,zdemontuj prawy i będziesz widział co i jak.