Witam.
Chciałbym wymienić w swojej Borze kombi próg prawy, jest skorodowany mocno. Korozja to prawdopodobnie pozostałość po nieudanej naprawie blacharskiej w dawnych czasach.
Chciałem się poradzić w sprawie demontażu drzwi, mianowicie jak je pozdejmować, aby nie musieć ich regulować później od nowa?
Drzwi będę musiał założyć przynajmniej raz do spasowania i na końcu w celu montażu końcowego.
Nie chce narobić sobie niepotrzebnych problemów, proszę o poradę.
Jak się wszystko uda, będzie skromny tutorial z wymiany progu.
Pozdrawiam
VW BORA demontaż drzwi, spawanie progu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kamii, jak zdemontować drzwi z auta - znajdziesz na forum ....
Co do Twojego pytania --- zwyczajnie - nie ruszasz zawiasów na słupku .. wtedy masz pewność ,że po zrobieniu progu- drzwi będą leżały jak przed naprawą
Co do Twojego pytania --- zwyczajnie - nie ruszasz zawiasów na słupku .. wtedy masz pewność ,że po zrobieniu progu- drzwi będą leżały jak przed naprawą
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Moim zdaniem nie ma takiej możliwości, natomiast nie jest to nic strasznego, jeśli poradzisz sobie z demontażem drzwi, to z ich regulacją na pewno też.kamii pisze:Chciałem się poradzić w sprawie demontażu drzwi, mianowicie jak je pozdejmować, aby nie musieć ich regulować później od nowa?
Niezupełnie. Na śrubach, którymi przykręcone są drzwi do zawiasów, również jest minimalny luz i możliwość regulacji drzwi. Jak złożysz i przykręcisz bez regulacji, to będą zawadzać o tylne drzwi i będą opadnięte.Haki pisze:Co do Twojego pytania --- zwyczajnie - nie ruszasz zawiasów na słupku .. wtedy masz pewność ,że po zrobieniu progu- drzwi będą leżały jak przed naprawą
Nie zmienia to faktu, że nie jest to nic strasznego, ja regulowałem drzwi sam z pomocą podnośnika, można też w dwie osoby regulować drzwi.
Szkoda, myślałem, że to da się obejść bez zbędnej regulacji. Najwyżej zaznaczę miejsce położenia zawiasów przy drzwiach, chociaż wstępnie, będzie może łatwiej.
Myślałem, że idzie wyciągnąć jakiś trzpień i nic nie będziemy musieli ruszać.
Trzpienie(bolce), na których drzwi się ruszają są demontowalne?
Dziękuję Wam za pomoc.
Myślałem, że idzie wyciągnąć jakiś trzpień i nic nie będziemy musieli ruszać.
Trzpienie(bolce), na których drzwi się ruszają są demontowalne?
Dziękuję Wam za pomoc.
https://www.google.pl/search?q=drzwi+go ... 1024%3B768" onclick="window.open(this.href);return false; tak to wygląda ... zaznacz sobie miejsca i będzie po kłopocie ... niestety 90% przypadków w ingerencje zawiasów czy to drzwi , maski czy klapy = ich ponownym regulowaniem etc ...
Myślę ,że wystarczy .... temat zamykam by nie zrobił się syf... Jeśli autor zechce coś dopisać - proszę o PW
Myślę ,że wystarczy .... temat zamykam by nie zrobił się syf... Jeśli autor zechce coś dopisać - proszę o PW
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google