Uszczelka szyby w klapie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Uszczelka szyby w klapie
Będę wymieniał szybę w klapie i boje się trochę o uszczelkę. Czy przeżyje, czy nie pokaleczy się?
Wie ktoś gdzie można taką nową uszczelkę kupić bo w etce nie widzę :/
Wie ktoś gdzie można taką nową uszczelkę kupić bo w etce nie widzę :/
Re: Uszczelka szyby w klapie
Jak chcesz koniecznie podyskutować to idź najpierw na parking, poszukaj jakiegoś mk4 i przyjrzyj się uważnie z odległości 10 cm. szybie w klapie. W tedy będziesz wiedział o czym piszę
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Uszczelka szyby w klapie
Szyba jest na klej a na wierzchu jest uszczelkaEyk88 pisze:A to nie jest szyba na klej?
Ciężko będzie musiałbyś ciąć klej cały dzień bardzo ostrożnie.wron pisze:Czy przeżyje, czy nie pokaleczy się
U mnie nie nie było mowy o tym by "przeżyła"
Wkleiłem szybe bez i też da się jeździć
oryginalnie jest do kupienia tylko z szybą. Osobno nie występuję w oryginale ale szukaj ewentualnie bo gdzieś widziałem na Alle ale nie wiem jak to się będzie sprawować.wron pisze:Wie ktoś gdzie można taką nową uszczelkę kupić bo w etce nie widzę :/
markus420 pisze:Szyba jest na klej a na wierzchu jest uszczelkaEyk88 pisze:A to nie jest szyba na klej?
Taka uszczelka jest tylko z tyłu czy np w 3D też na bocznych tylnych jest? No bo patrzę u siebie i nawet boję się tego tykać, żeby nie rozwalić a bym wyczyścił chętnie i zabezpieczył.
EDIT: Aż sprawdziłem i szczerze mówiąc nie wpadł bym na to, że z tyłu jest uszczelka. Nawet nie będę tego dotykał.
Uszczelka szyby w klapie
Szybiarz wyciął szybę i na odcinku ok 10cm uszkodził tą uszczelkę :/, więc jak widać jak się chce to da się to zrobić. Jemu niestety nie udało się to w 100%, ale wiadomo jak oni do tego podchodzą - na szybciora i nie zależy im.
Zamierzam sam to zrobić. Mogę się bawić cały dzień, czy dwa, mam czas. Robił to ktoś, jakieś wskazówki?
Zamierzam sam to zrobić. Mogę się bawić cały dzień, czy dwa, mam czas. Robił to ktoś, jakieś wskazówki?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Uszczelka szyby w klapie
Jeśli można tak to nazwać. Raczej bym powiedział,że to jest imitacja uszczelki ,którą można kupić w każdym sklepie z sklepie częściami.markus420 pisze:Szyba jest na klej a na wierzchu jest uszczelka
Powiem szczerze,że nie odzyskasz jej,ponieważ na 100% jest ona zaklajstrowana klejem do szyb,a i sama struna do wycinania szyby też swoje zrobi.Nawet jeśli uda Ci się jakoś przysłonić ją z zewnątrz tam gdzie widać,to pod szybą i tak ją pochlastaszwron pisze:Szybiarz wyciął szybę i na odcinku ok 10cm uszkodził tą uszczelkę
Wiele razy wycinałem i wklejałem szyby i zawsze taką "uszczelkę" trzeba było dokupić wraz z szybą lub osobno jeśli stara szyba miała być wklejana.
Uszczelka szyby w klapie
u tego gościa co teraz byłem to udało mu się idealnie uszczelkę zachować. Tylko odcinek 10cm uszkodził, więc wierzę że jednak da się to zrobić
Uszczelka szyby w klapie
a miał ktoś problemy ze sparciałymi uszczelkami i po myciu kawałki uszczelek szyb dosłownie obchodzą całe auto. Wiecie jaki jest koszt wymiany samych uszczelek?
Mam to samo co karacz. Uszczelki są sparciałe i brudzą auto i mikrofibry.
Uszczelka szyby w klapie
Ta uszczelka w tylnej klapie ma charakter estetyczny.Zmniejsza szparę jaka powstaje po wklejeniu szyby
na krawędzi gdzie kończy się szyba,a zaczyna się klapa.Porównajcie sobie jak to wygląda w klapie,gdzie jest ta "uszczelka"
i tam gdzie jej nie ma.Jeżeli ktoś wkleił szybę bez tej gumy i zacieka mu woda,to znaczy,że źle wkleił szybę.
na krawędzi gdzie kończy się szyba,a zaczyna się klapa.Porównajcie sobie jak to wygląda w klapie,gdzie jest ta "uszczelka"
i tam gdzie jej nie ma.Jeżeli ktoś wkleił szybę bez tej gumy i zacieka mu woda,to znaczy,że źle wkleił szybę.
Uszczelka szyby w klapie
Nikt nie twierdzi że jest inaczej. Zależy mi na ocaleniu tej uszczelki ponieważ właśnie zależy mi na estetyce.luke320 pisze:Ta uszczelka w tylnej klapie ma charakter estetyczny.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Uszczelka szyby w klapie
Tylko,że ta estetyka kosztuje 10-15zł,więc olałbym starą sparcianą i nie produkowałbym się przy wycinaniu,tylko ciąłbym tak żeby mi było łatwo,a później nowa i szlus.wron pisze:Zależy mi na ocaleniu tej uszczelki ponieważ właśnie zależy mi na estetyce.
Wszystko w temaciesliwa404 pisze:Uszczelki są sparciałe i brudzą auto i mikrofibry
I co? Założył Ci taką pozarzynaną?wron pisze:Tylko odcinek 10cm uszkodził