ciężko chodzace mechanizmy otwierania drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak moze byc pzryczyna ciezko chodzacych mechanizmów otwierania szyb.sa one reczne i bardzo cięzko chodzą.czy moze chodzic o brak nasmarowanych mechanizmow??
-
- VWGolf.pl Killer
same uszczelki mogą być zasyfione i temu ciężko chodzą spróbuj wyjąć uszczelkę z drzwi i wtedy sprawdź. wystarczy opuścić szybę i wyciągniesz uszczelkę w której chodzi szyba
Re: ciężko chodzace mechanizmy otwierania drzwi
szybe od strony kierowcy moge tylko do polowy opuscic pozniej opor i stoi a od pasazera to juz od samej gory opor jest.boje sie ze cos urwe jak na sile sprobuje.a moze najpierw nasmarowac te mechanizmy??jest sens od tego zaczac??
-
- VWGolf.pl Killer
Nasmarowanie powinno pomóc. U mnie ciężko chodziła szyba od strony kierowcy, okazało się, że pękł pancerz i zardzewiała linka, co za tym idzie zaczął zacierać się mechanizm. W moim przypadku nie opłacało się tego ratować, na złomie znalazłem działający w dobrym stanie, który dostałem za grosze.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Na początek zapuść byle czym,nawet WD-40 prowadnice szyb,Jak będzie poprawa,a sądzę że tak,to będziesz wiedział co czynić dalej