Tarcza prędkościomierza GTI US
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Rozglądam się za GTI Mk6 z USA i mam pytanie co do prędkościomierza. Jak wiadomo jest on tylko w MPH bez dodatkowych wskazówek KMH. Czy tarcza prędkościomierza jest wyjmowalnym papierem/folią czy integralną częścią zegarów? Jeśli wymienialna, to czy ktoś posiada jakieś namiary na ludzi zajmujących się wymianą/wytwarzaniem takich tarcz? Może jakaś inna propozycja jak wymienić ją na taką z KMH po najmniejszych kosztach?
Rozglądam się za GTI Mk6 z USA i mam pytanie co do prędkościomierza. Jak wiadomo jest on tylko w MPH bez dodatkowych wskazówek KMH. Czy tarcza prędkościomierza jest wyjmowalnym papierem/folią czy integralną częścią zegarów? Jeśli wymienialna, to czy ktoś posiada jakieś namiary na ludzi zajmujących się wymianą/wytwarzaniem takich tarcz? Może jakaś inna propozycja jak wymienić ją na taką z KMH po najmniejszych kosztach?
Właśnie w GTI Mk6 nie ma. Przejrzałem dziesiątki aukcji i w żadnym samochodzie nie było podwójnego oznaczenia na prędkościomierzu. Dowiedziałem się teraz, że można zmienić jednostkę na FISie na km/h, ale to ogranicza mnie do ciągle włączonego cyfrowego prędkościomierza zamiast, np. spalania.
I problem rozwiązany, bo tarcze są wyjmowalne. Tyle że ciężko znaleźć EU od GTI
I problem rozwiązany, bo tarcze są wyjmowalne. Tyle że ciężko znaleźć EU od GTI
no cały licznik na allegro to 600zoniiic pisze:Tyle że ciężko znaleźć EU od GTI
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Tarcza prędkościomierza GTI US
Wiem, już się orientowałem, trochę boli kieszeń więc na początku sobie go odpuszczę. Do tego sprzedać zegary US w Polsce graniczy z cudem. Zobaczymy, coś się wymyśli.grg474 pisze:no cały licznik na allegro to 600zoniiic pisze:Tyle że ciężko znaleźć EU od GTI
da sie wymienić same tarczki licznika nie są one jego integralną częscią, szukaj może trafią ci się uszkodzone zegary...
Re: Tarcza prędkościomierza GTI US
Dzięki za poradę, o uszkodzonych nawet nie pomyślałem. A nuż...marmi m pisze:da sie wymienić same tarczki licznika nie są one jego integralną częscią, szukaj może trafią ci się uszkodzone zegary...