Witam.
Nie działa mi manualna regulacja wysokości lampy. Można kluczem kręcić, ale to większe kółeczko omyka i nie można wyregulować. Moje pytanie - czy można to w jakiś sposób naprawić? Nie chciałbym z tego powodu wymieniać całej lampy :/
regulacja wysokosci lampy - naprawa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Da się to naprawić, u mnie też w jednej lampie padłą regulacja ale jej nie naprawiałem. Poszukaj zakładu regenerującego lampy i myślę że powinni spokojnie sobie z tym poradzić.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat
Bardziej szukam pomocy i jakiś wskazówek jak samemu to naprawić. Może ktoś przerabiał temat i coś podpowie?
- sidewind76
- Użytkownik
musisz rozebrać lampę aby to naprawić
czyli rozkleić ją inaczej się nie da a to jest lampa valeo wiec tylko tłuczenie szkła inaczej się nie da rozdzielić klosza z obudową jeśli masz na to ochotę to rozwalaj a potem szukaj części lub klej bo najprawdopodobniej oderwała się nakrętka ta co wskazałeś na zdjęciu od ośki tam w lampie jest jeszcze łączenie
czyli rozkleić ją inaczej się nie da a to jest lampa valeo wiec tylko tłuczenie szkła inaczej się nie da rozdzielić klosza z obudową jeśli masz na to ochotę to rozwalaj a potem szukaj części lub klej bo najprawdopodobniej oderwała się nakrętka ta co wskazałeś na zdjęciu od ośki tam w lampie jest jeszcze łączenie
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
raczej wytarły się ząbki, ale dzięki. Naprawa nie warta zachodu :/