Klapa bagażnika nie chce się otworzyć
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam kolegów
Problem polega na tym,że często zdarza się tak,że nie mogę otworzyć bagażnika za zwykłym naciśnięciem klamki,muszę włożyć kluczyk i na czuja kręcić nim delikaatnie i próbować otworzyć klamką,lecz to nie zawsze działa bo czasami wgl nie chce się otworzyć. Dodam że mam centralny zamek.
Co może być przyczyną ? Jak dobrać się do zamka żeby go naprawić,wyczyścić ?
Dzisiaj jak udało mi się otworzyć bagażnik sprawdziłem ten zamek tak z wierzchu bez rozkręcania i ten ząbek
który po zamknięciu klapy wskakuje na tego fiutka
nie odbija kiedy nacisnę na niego palcem. Chyba że tak ma być i nie to jest problemem.
Problem polega na tym,że często zdarza się tak,że nie mogę otworzyć bagażnika za zwykłym naciśnięciem klamki,muszę włożyć kluczyk i na czuja kręcić nim delikaatnie i próbować otworzyć klamką,lecz to nie zawsze działa bo czasami wgl nie chce się otworzyć. Dodam że mam centralny zamek.
Co może być przyczyną ? Jak dobrać się do zamka żeby go naprawić,wyczyścić ?
Dzisiaj jak udało mi się otworzyć bagażnik sprawdziłem ten zamek tak z wierzchu bez rozkręcania i ten ząbek
który po zamknięciu klapy wskakuje na tego fiutka
nie odbija kiedy nacisnę na niego palcem. Chyba że tak ma być i nie to jest problemem.
-
- VWGolf.pl Killer
problem nie tkwi w tym zamku co masz na foto tylko w środku w klapie masz wyrobiony mechanizm który jest mocowany do klamki ! musisz zdjąć tapicerkę i wtedy zobaczysz o co chodzi !
- sidewind76
- Użytkownik
w klapie jest mechanizm taki biały siłownik który otwiera zamek
musisz go przesmarować lub wymienić na nowy lub dobra używkę przesmarowaną
musisz go przesmarować lub wymienić na nowy lub dobra używkę przesmarowaną
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
Troszkę tam z wierzchu psikałem,dzisiaj się za każdym razem zaś otworzył.
Ale w weekend muszę rozebrać tapicerkę i to sprawdzić co tam jest grane.
Ale w weekend muszę rozebrać tapicerkę i to sprawdzić co tam jest grane.
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
jest tam taki mały bolec który pełni ważna rolę, jeżeli chodzi nie ruszaj go bo może być tylko gorzej
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
- sidewind76
- Użytkownik
zdejmij tapicerkę porządnym smarem do plastików tylko i wyłącznie (suchy smar PTFE lub biały) a nie jakimś gufnianym wd40 psikaj
przesmaruj ramie siłownika elektrycznego bodajże koloru białego ten siłownik jest i zapomnisz o problemie
przesmaruj ramie siłownika elektrycznego bodajże koloru białego ten siłownik jest i zapomnisz o problemie
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...