Podnośnik szyby El. zamiennik ?? Alledrogo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Hej, znalazłem na allegro taki oto podnośnik http://allegro.pl/podnosnik-szyby-lewy- ... 70417.html. Jest to coś warte? Mam u siebie do wymiany lewy podnośnik (manualny) i zastanawiam się czy nie kupić elektrycznych
Edit: Ten mechanizm będzie pasował do mojej szyby (nie dzielona, '90r.)
Edit: Ten mechanizm będzie pasował do mojej szyby (nie dzielona, '90r.)
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Celowałbym w ori używkę. Te "markowe" firmy to made in china
Myślę że pochodzi taki mechanizm, z tym że dorobić instalacje ,przyciski bajery trochę roboty będzie
Re: Podnośnik szyby El. zamiennik ?? Alledrogo
Przerabiałem coś podobnego w innym samochodzie i wbrew pozorom nie było to takie trudne. Montujesz przekaźnik, przyciski oryginalne do golfa 2 widziałem na allegro, schemat na forum też mi się rzucił w oczy.tom33k pisze:Myślę że pochodzi taki mechanizm, z tym że dorobić instalacje ,przyciski bajery trochę roboty będzie
Generalnie kupuje się podnośniki, przyciski, zwykły przekaźnik i trochę kabla. Jeżeli ktoś ma jakieś pojęcie to nie problem.
Co do samego podnośnika to ja manualny parę miesięcy temu kupiłem za 30zł z przesyłką, więc różnica spora...
- Paweł Marek
- V.I.P.
zamiennik wygląda na porządny, ja bym montował, istotne sa szczegóły takie jak właściwe ustawienie szyby w mocowaniu podnosnika żeby chodziła bez oporów, jeśli będzie zamontowana pod skosem i miała duże opory to zaden zamiennik ani oryginał długo nie wydolą.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- remekremek
- Mały gagatek
miesiąć temu zakładałem u siebie ele szybki z seja chodzi cacy ,problemu niema instrukcja jest na forum
Re: Podnośnik szyby El. zamiennik ?? Alledrogo
Również polecam, mam tak od dwóch lat i wszystko chodzi jak się należyremekremek pisze:miesiąć temu zakładałem u siebie ele szybki z seja chodzi cacy ,problemu niema instrukcja jest na forum