Witam.
Wyciągał ktoś kiedyś uszczelki szyb w MK3 5d ?
Będę oddawał drzwi do lakierowannia i chciałem sam je rozbroić i mam problem z tymi uszczelkami, ponieważ po odgięciu ich od krawędzi drzwi uszczelka siedzi jeszcze w drzwiach.
I tu moje pytanie Ciągnąć uszczelkę "na chama" czu może jest jakiś finezyjniejszy sposób?
Najlepiej jak by ktoś miał jakieś foto czy coś, bo patrzyłem na schemat Etka ale nie berdzo kumam o co chodzi.
Pozdravwiam.
Uszczekli Szyb demontaż.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- jpatryk125
- Użytkownik
-
- VWGolf.pl Killer
Uszczekli Szyb demontaż.
jeśli chodzi o przednie drzwi to wyjmiesz ją bez wyjmowania szyby opuszczasz szybę wyciągasz uszczelkę na górnej listwie potem boki następnie z rantu dolnego jednocześnie wysuwając s ślizgów szyby co do tylnych musisz zdemontować tapicerkę aby dobrać się do prowadnicy która blokuje tylną małą szybę
Uszczekli Szyb demontaż.
muszkatobiasz kolega się pytał czy ciągnąć uszczelkę na chama czy jest jakiś sposób na nią żeby bez uszkodzeń ja zdjąć a ty wyjeżdzasz o szybie. CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM TO NIE JEST TAKIE TRUDNE
-
- VWGolf.pl Killer
Uszczekli Szyb demontaż.
wizjer01, jeśli pyta czy ciągnąć na siłę tak na siłę ale jak będzie miał szybę nie spuszczonej do końca to nic nie zdziała ! więc pomyśl jeśli chcesz komuś pomóc a nie szukać dziury w całym to nie to forum, poczytaj regulamin forum bo nic nie wnosisz do tematu ! TO TAKIE TRUDNE