Witam,
Ostatnimi czasy udało mi się nabyć drogą kupna VW Golf IV, rocznik '98. Zacząłem go trochę ogarniać (odświeżać wnętrze, ściągać gumę z elementów kokpitu itp.). Przy demontażu radio i jego okolic natrafiłem na następujący problem. Otóż w miejscu, gdzie powinien znajdować się uchwyt na napoje, mam samą zaślepkę. Nie wiem, czy uchwyt ten montowany był jako opcja, czy poprzedniego właściciela poniosła ułańska fantazja. Chciałbym po prostu zdemontować ten element w celu umieszczenia w tym miejscu uchwytu na napoje. Niestety w żaden sposób nie mogę usunąć tej zaślepki, a nie chciałbym robić tego na siłę, żeby nie uszkodzić kieszeni w którą chciałbym zamontować kasetę z uchwytami. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem i mógłby mi pomóc? Przeszukałem forum, ale zaczynają już mi się kończyć pomysły pod jakim hasłem mógłbym to znaleźć...
Pozdrawiam
@EDIT
Dodaję zdjęcie poglądowe. Raczej nie odkrywa ono niczego ciekawego, ale przynajmniej obrazuje mniej więcej w czym rzecz.
Zaślepka kieszeni na uchwyt na napoje.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
sprobuj wlozyc plaski srubokret z boku i podwazyc powinno bez problemu zejsc.
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
Właśnie tutaj tkwi problem. Próbowałem poważyć z boku zarówno po lewej, jak i po prawej stronie, z góry, z dołu i nic. Gdzieś po środku trzyma jak cholera. Nie wiem, czy zwyczajne zdjęcie siłą wchodziłoby w grę. Nie zależy mi na tej zaślepce, a jedynie na nieuszkodzonej kieszeni, gdyż to ona będzie mi dalej potrzebna, a boję się, że mógłbym w ten sposób coś uszkodzić.
-
- ->|<-
Mogła zostać jakoś przyklejona przez poprzedniego.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
jesli Ci nie zalezy na zaslepce to tez mozesz sprobowac na srodku ja złapac i mocno pociagnac aby sie wygieła srodkiem i napewno musi zejsc a jak nie to podwazanie po bokach, nie ma innej opcji
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
Wyrwałem siłą. Rzeczywiście była klejona. W środku znalazłem całą kasetę uchwytu na napoje, ale niestety bez uchwytów (były same sprężyny). Dzięki wielkie za pomoc !