Witam
Troche mnie tu nie bylo i widze ze sporo sie zmienilo... nawet nei jestem pewny czy w dobrym dziale pisze Jesli nie to prosze o nie kasowanie tylko przeniesienie do "prawidlowego". Z gory dzieki
A teraz do rzeczy.
Ostatnio przestala mi dzialac tylna wycieraczka ( naprawialem ja juz jakies 2-3 lata temu NIE UZYWAJAC "zestawu naprawczego" a jedynie troche warsztatowych trickow I tak sporo wytzrymala) oraz spryskiwacz (ukrecila sie rurka wewnatrz silniczka - standard). Chcialem zakupic taki oto zestaw naprawczy: http://allegro.pl/silnik-wycieraczek-ty ... 53243.html" onclick="window.open(this.href);return false;
... ALE, patrze dalej a tam cena CALYCH NOWYCH silniczkow do wycieraczek MNIEJSZA niz tego zestawu O_o Np. http://allegro.pl/silnik-wycieraczki-ty ... 21127.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Cos tu jest nie tak. Czy ktos moglby w skrocie podpowiedziec:
1) Czy nowy silniczek jest z calymi "bebechami" spryskiwacza, czyli tym co jest w "zestawie naprawczym" tego silniczka
2) czy sa roznice miedzy silniczkami boscha i valeo (ja mam valeo z tego co pamietam)
3) czy ktos juz przerabial temat i moze prosto powiedziec - brac zestaw naprawczy czy nowy silniczek i nawet sie nie bawic w naprawy ?
Pozdrawiam
pytanie o silniczek oraz zestaw naprawczy tylnej wycieraczki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
The quality of the car depends on how good the driver manipulates it
Na początek => jest cały temat o tym: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=124314" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak, to jest komplet na gotowo do założenia.Demoniq pisze:1) Czy nowy silniczek jest z calymi "bebechami" spryskiwacza, czyli tym co jest w "zestawie naprawczym" tego silniczka
Tak, są drobne różnice między silniczkami obu producentów (opisane w w/w temacie). Już nie pamiętam (również znajdziesz to w w/w temacie) ale zestaw naprawczy pasuje do silniczków jednego z producentów, ale po drobnej przeróbce da się go zamontować w silniczku drugiego producenta.Demoniq pisze:2) czy sa roznice miedzy silniczkami boscha i valeo (ja mam valeo z tego co pamietam)
Temat przerabiała zdecydowana większość posiadaczy MK4, Passata B5, Audi A4 i innych VAG-ów. Silniczek, który zapodałeś jest bezpośrednio od Boscha bez pośrednictwa VW, więc nie ma marży W tej cenie brałbym cały silniczek i nie bawił się w grzebaninę.Demoniq pisze:3) czy ktos juz przerabial temat i moze prosto powiedziec - brac zestaw naprawczy czy nowy silniczek i nawet sie nie bawic w naprawy ?
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
@Kamel
Dzieki bardzo za szybka i konkretna odpowiedz. Zaraz sobie przeczytam zapodanego przez Ciebie linka ale juz praktycznie wiem to co chcialem wiedziec
pozdrawiam
EDIT:
Hehe oczywiscie przerabialem tego linka juz dawno temu - wlasnie gdy naprawialem ten mechanizm pierwszy raz
Dzieki bardzo za szybka i konkretna odpowiedz. Zaraz sobie przeczytam zapodanego przez Ciebie linka ale juz praktycznie wiem to co chcialem wiedziec
pozdrawiam
EDIT:
Hehe oczywiscie przerabialem tego linka juz dawno temu - wlasnie gdy naprawialem ten mechanizm pierwszy raz
The quality of the car depends on how good the driver manipulates it