przednie lampy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
przednie lampy
no więc mam taki problem że przednie lampy bardzo słabo mi świecą, w nocy praktycznie nic nie widzę :/
więc planuje zabrać się za mycie wnętrza klosza.
czytałem sporo na różnych forach i widziałem wątki że wystarczyłoby przepłukać lampy wodą z płynem bez rozklejania ich.
ale później trzeba by było zostawić je do odparowania wody a niestety samochód stoi na ogrodzie na polu i nie chce żeby ktoś się dobrał do samochodu i cokolwiek zabrał
tak więc wolałbym spróbować rozklejania lamp. wystarczy sam nożyk i sporo czasu?
czym to później skleić żeby trzymało? światła fabryczne od mk3
w środku całe brudne(takie dziwne żółte kropki na kloszu)
i do tego drugie pytanko. paruje mi prawy kierunek w zderzaku.(te obok blend:P) i czasem woda się skrapla, przez co miałem raz problem z elektryką owego kierunku
jak temu zapobiec? idzie to jakoś uszczelnić?
wydaje mi się że samochód mógł być właśnie uderzony w prawy bok, ale nie jestem tego pewny bo blacha ogólnie ładna
więc planuje zabrać się za mycie wnętrza klosza.
czytałem sporo na różnych forach i widziałem wątki że wystarczyłoby przepłukać lampy wodą z płynem bez rozklejania ich.
ale później trzeba by było zostawić je do odparowania wody a niestety samochód stoi na ogrodzie na polu i nie chce żeby ktoś się dobrał do samochodu i cokolwiek zabrał
tak więc wolałbym spróbować rozklejania lamp. wystarczy sam nożyk i sporo czasu?
czym to później skleić żeby trzymało? światła fabryczne od mk3
w środku całe brudne(takie dziwne żółte kropki na kloszu)
i do tego drugie pytanko. paruje mi prawy kierunek w zderzaku.(te obok blend:P) i czasem woda się skrapla, przez co miałem raz problem z elektryką owego kierunku
jak temu zapobiec? idzie to jakoś uszczelnić?
wydaje mi się że samochód mógł być właśnie uderzony w prawy bok, ale nie jestem tego pewny bo blacha ogólnie ładna
przednie lampy
nie chce spekulować ale te żółte plamki to prawie na pewno ubytki w odbłyśniku i w tym wypadku mycie i w ogóle ruszanie tego Ci nie pomoże. Możesz oczywiście odbłyśniki zanieść do regeneracji więc:NiewinnyMalolat pisze:w środku całe brudne(takie dziwne żółte kropki na kloszu)
lepsza gorąca woda w dużą miskę(tak mniej więcej żeby zachodziła na łączenie woda), lampę wkładasz kloszem w dół na 5 minut i powinno Ci się w rękach rozejśćNiewinnyMalolat pisze:tak więc wolałbym spróbować rozklejania lamp. wystarczy sam nożyk i sporo czasu?
jeśli lampa ma wszystkie spinki metalowe trzymające szkło to wystarczy uszczelniacz szklarski(sam na takie coś kleiłem zero parowania lamp o ile szczelnie złożysz), jak nie to musisz użyć czegoś mocniejszegoNiewinnyMalolat pisze:czym to później skleić żeby trzymało? światła fabryczne od mk3
co do kierunkowskazu to albo masz kiepską uszczelkę przy oprawce żarówki albo nieszczelny klosz które możesz rozkleić jak lampę i złożyć na nowo
-
- Nowicjusz
przednie lampy
no ok dzięki
jutro zobaczymy czy to ubytki w odbłyśniku
jeśli tak no to najwyżej pojadę na szrota za 2-3 dni i wezmę jakieś używki na te 2-3 miesiące a potem kupi się nowe lampki
jutro zobaczymy czy to ubytki w odbłyśniku
jeśli tak no to najwyżej pojadę na szrota za 2-3 dni i wezmę jakieś używki na te 2-3 miesiące a potem kupi się nowe lampki
przednie lampy
jak slabo swieca i masz plamki to zmien
do sklejenia uzyj kleju do szyb takiego jak uzywaja do montazu przednich szyb
do sklejenia uzyj kleju do szyb takiego jak uzywaja do montazu przednich szyb
"Jeśli pewnego dnia prędkość mnie zabije, nie płaczcie, ponieważ umarłem z uśmiechem na ustach." Paul Walker
Moja Golfina --->>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 0#p6368610" onclick="window.open(this.href);return false;
Moja Golfina --->>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 0#p6368610" onclick="window.open(this.href);return false;
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
przednie lampy
spróbuj pierw bez rozklejania. garść ryżu do lampy, parę kropel płynu do mycia naczyń, gorąca woda i szejker, potem wszystko wypłukać w czystej wodzie, wylać, wysuszyć suszarką do włosów.NiewinnyMalolat pisze:czytałem sporo na różnych forach i widziałem wątki że wystarczyłoby przepłukać lampy wodą z płynem bez rozklejania ich.
przednie lampy
DawidJG, ciekawe co by zrobił jakby źle skleił i lampa parowała, powodzenia w rozklejaniu czegoś takiego
Re: przednie lampy
Po płukaniu wodą na lustrze pozostają śladu po osadzie który pływał w wodzie.prezesik25 pisze:spróbuj pierw bez rozklejania. garść ryżu do lampy, parę kropel płynu do mycia naczyń, gorąca woda i szejker, potem wszystko wypłukać w czystej wodzie, wylać, wysuszyć suszarką do włosów.NiewinnyMalolat pisze:czytałem sporo na różnych forach i widziałem wątki że wystarczyłoby przepłukać lampy wodą z płynem bez rozklejania ich.
-
- Nowicjusz
przednie lampy
lampy mam do wymiany
obczaiłem i niestety odbłyśnik jest już całkiem wyżarty i nie było sensu nawet tego myć
do tego poprzedni właściciel trochę "przyszalał" z żarówkami... no i jak to powiedział mój tata "to kolejny krok do spalenia się tego samochodu" gdyż niestety właściciel poprzedni przekręcił plastiki trzymające żarówkę wkrętem! ponieważ chyba zgubił on sprężyny trzymające żarówkę;) no i ta śruba dziwnie przechodziła po kablu i w gwint żarówki... także aż dziwie się że to świeciło ;P
obczaiłem i niestety odbłyśnik jest już całkiem wyżarty i nie było sensu nawet tego myć
do tego poprzedni właściciel trochę "przyszalał" z żarówkami... no i jak to powiedział mój tata "to kolejny krok do spalenia się tego samochodu" gdyż niestety właściciel poprzedni przekręcił plastiki trzymające żarówkę wkrętem! ponieważ chyba zgubił on sprężyny trzymające żarówkę;) no i ta śruba dziwnie przechodziła po kablu i w gwint żarówki... także aż dziwie się że to świeciło ;P