Słabe spryskiwacze
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Słabe spryskiwacze
Coś słabo mi działają.... Prawy leje płyn na maskę zamiast na szybę.... Lewy daje słabe ciśnienie... Jak to naprawić? Czyściłem drucikiem i nic. Są może jakieś środki co się dodaje do płynu i czyszczą dysze i przewody?
Słabe spryskiwacze
trzeba by węże porozpinać i wypłukać w zbiorniczku tez może być syf i pompka mogła to zaciągnąć i daje małe ciśnienie przez to i syf mógł iść w wężyki węzyki wypłukać i zbiornik i pompkę i powinno być ok chyba że pompka już kończy się to tylko wymiana ale pierw proponuję wyczyścić wypłukać wszycho
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
- LukiSzczecin
- Ma gadane
Słabe spryskiwacze
Jeśli dobrze to odbieram to sprawdź przewód od spodu maski, u mnie był pęknięty i wlotami powietrza w masce chlapało do góry, a do dyszy ledwo co dochodziło bo całe ciśnienie uciekało przez pęknięty przewód.Jefferson pisze: Prawy leje płyn na maskę zamiast na szybę.
Słabe spryskiwacze
Wyloty mogą być zakamieniałe jeśli wlewa się wodę, miałem taki przypadek to wziąłem grubszą igłę i po prostu przeczyściłem wylot.
Po za tym tak jak mówią że może być problem z pompką lub przewodami.
Po za tym tak jak mówią że może być problem z pompką lub przewodami.
-
- Mały gagatek
Słabe spryskiwacze
przede wszystkim wyciągnij spryski i wsać je do ciepłego octu lub kwasku cytrynowego i przepłukaj. mogły się zakamienić, możesz też wymienić przewody spod maski. W sklepie zoologicznym przewód 5mm (jak dobrze pamiętam) z czasem lubią się zasyfić. Przerabiałem to w Toledo 1L i po tej wymianie spryski leją na tylnią szybe.
Słabe spryskiwacze
a ja mam troche inne pytanie ale tez dotyczące tematu czy mozna włożyć z innego samochodu spryski na maskę pasuję cos bo mi sika jakby z siusiaka 4 latka a chciałbym uzyskać tzw. mgięłkę
Re: Słabe spryskiwacze
hard87 pisze:a ja mam troche inne pytanie ale tez dotyczące tematu czy mozna włożyć z innego samochodu spryski na maskę pasuję cos bo mi sika jakby z siusiaka 4 latka a chciałbym uzyskać tzw. mgięłkę
Wystarczy ,że nowe ORI kupisz i będziesz miał mgiełkę...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Słabe spryskiwacze
Haki, myslisz że to może byc tego wina ale nie wydaje mi się żeby byly zatkane itp. ciśnienie mam w spryskach tylko własnie nie mam tej mgiełki tylko taki bezpośredni "sik" jakby z węża
Słabe spryskiwacze
Bo po kilku , albo nastu latach dysze się zużyły , obrosły kamyczkiem i otworki nie są już takie jak były ... Pewnie przetykane igłą etc ...
Zdemontuj je i wsadź na noc do miski z jakimś preparatem na kamień ... może być nawet woda z octem
Zdemontuj je i wsadź na noc do miski z jakimś preparatem na kamień ... może być nawet woda z octem
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
-
- Nowicjusz
Słabe spryskiwacze
Witam
Drodzy koledzy jak zdemontować dyszę spryskiwacza szyby przedniej w golfie 4 z roku 1998 r. ??
Zdjąłem wężyk i za bardzo nie wiem jak go wyjąć co trzeba nacisnąć to zwykły nie podgrzewany.
Z góry dziękuje i przepraszam za odkop
Drodzy koledzy jak zdemontować dyszę spryskiwacza szyby przedniej w golfie 4 z roku 1998 r. ??
Zdjąłem wężyk i za bardzo nie wiem jak go wyjąć co trzeba nacisnąć to zwykły nie podgrzewany.
Z góry dziękuje i przepraszam za odkop
Słabe spryskiwacze
One są na zatrzask. Pociągnij delikatnie w stronę przypięcia wężyka i powinien wyjść z drugiej strony.golfiasty79 pisze:Witam
-
- Nowicjusz
Słabe spryskiwacze
W stronę przypięcia wężyka ?? Czyli do szyby czy od szyby są tam jakieś zatrzaski które trzeba by było podwadzić czy pchać na siłę ??
-
- Nowicjusz
Słabe spryskiwacze
Demontaż spryskiwaczy jest prosty wystarczy go lekko pchnąć w stronę wężyka i lekko pociągnąć w dół. Sam wyjdzie. Całą noc moczył się w occie z wodą. Chodzi jak chodził