Dokładki progów, lekka rdza, baranek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
I takich odpowiedzi oczekuję
Dobra pogadam jeszcze z tym mechanikiem w wtorek bo będzie wymieniał kilka rzeczy i dopytam się jakby on to widział szczegółowo już.
Czekam na dalsze opinie !:)
Dobra pogadam jeszcze z tym mechanikiem w wtorek bo będzie wymieniał kilka rzeczy i dopytam się jakby on to widział szczegółowo już.
Czekam na dalsze opinie !:)
Cały próg udało się na całej długości odchylić i sprawdzić ? Ja bym to zdjął i zobaczył dokładnie co tam siedzi, bo może się okazać że jest gorzej niż się wydaje. Po zdjęciu wszystko będzie prędzej schło, niż obecnie.
Re: Dokładki progów, lekka rdza, baranek
No jutro będę miał auto na kanale to jak zdążę to progi out
- sidewind76
- Użytkownik
w końcu rzeczowo gadasz
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
A co myślicie o tym żeby to samemu w domu zrobić ?
Powiem tak blacha jest zdrowa tylko na lakierze zrobil się nie fajny nalot. Więc obejdzie się bez szpachlówki. Wypełniania dziur czy coś takiego.
Zeszlifować ładnie rudego, syf kiłe i mogiłe -> podkładzik -> zeszlifować -> baza kolorek -> lakier bezbarwny -> blend żeby zniwelować odcień.
Wszystko zrobić do tzw tasiemki. Po paru dniach polerka lekko ścierną. Oczywiście odtłuścić rzecz jasna na danych etapach :>
Jak to widzicie ?
Powiem tak blacha jest zdrowa tylko na lakierze zrobil się nie fajny nalot. Więc obejdzie się bez szpachlówki. Wypełniania dziur czy coś takiego.
Zeszlifować ładnie rudego, syf kiłe i mogiłe -> podkładzik -> zeszlifować -> baza kolorek -> lakier bezbarwny -> blend żeby zniwelować odcień.
Wszystko zrobić do tzw tasiemki. Po paru dniach polerka lekko ścierną. Oczywiście odtłuścić rzecz jasna na danych etapach :>
Jak to widzicie ?
- sidewind76
- Użytkownik
ja bym dodał do tego wytrawienie odrdzewiaczem i dalej resztę tak jak piszesz powinno wyjść ok
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
Zdejmiesz nakładki, Gulf od razu zyska na wyglądzie i kłopotów nie będzie z tym, że jakiś syf się pod nimi zbiera.
*_*
Czy ktoś jest mi w stanie pomóc w kwestii jakiego papieru użyć do drapania tego rudego, po kolei jaka gradacja kiedy, jaką gradacją podkład.
Czy podkład i lakier bezbarwny to istotne jakie ? Czy wystarczą np. z tej samej firmy ?
Może panowie w Castoramie pomogą
Myślałem o produktach firmy autofit.
Czy podkład i lakier bezbarwny to istotne jakie ? Czy wystarczą np. z tej samej firmy ?
Może panowie w Castoramie pomogą
Myślałem o produktach firmy autofit.
remo1002, od 200 do 800 po usunięciu rys z poprzedniego, podkład szlifujesz 800, lakiery jeżeli chcesz w sprayach (a tak sądze) to bez znaczenia - to i tak będzie półśrodek
Okej, dzięki
Półśrodek mówisz ? tzn. że lipa wyjdzie ?
Już sam nie wiem
Półśrodek mówisz ? tzn. że lipa wyjdzie ?
Już sam nie wiem
Re: Dokładki progów, lekka rdza, baranek
Ja robiłem w tamtym roku prawy próg spreyem. Ładnie go wyczyściłem, użyłem odrdzewiacza, zrobiłem tak jak piszecie tutaj. Jednak rudy znów wyszedł i trzeba robić, ale tym razem u lakiernika. Pozdro.
Jest MK III GTI 2e :)
Jest MK IV Highline AJM :)
Jest MK IV Highline AJM :)
Kaski na lakiernika ni ma więc chyba jednak się skuszę na tą metodę ww
Jutro może uda mi się ściągnąć te progi to porobię foteczki i podeślę ;d
Jutro może uda mi się ściągnąć te progi to porobię foteczki i podeślę ;d