Przerysowana boczna listwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Posiadam golfa mkII. Mam przerysowaną boczna listwe na drzwiach. Rysy nie sa powierzchowne tylko nieco glebsze. Chcialbym to zrobic zeby bylo elegancko. Co sadzicie o sposobie z opalaniem rys na plastikach? Stosowal ktos to? Moze macie inne spsoby na to? Moze po prostu zeszlifowac i pomalowac farba do plastikow?
Opalarka nic nie da, nie stopi tak rysy. musiałbyś jechać nią na równo po plastiku, a to nie wygląda ładnie. Najkorzystniej udać się na szrot i znaleźć taką Jeśli masz wąską, to będzie trudniej.
Ja sobie po prostu dałem spokój, od tego są te listwy, zeszlifujesz pomalujesz, natrudzisz się a potem ktoś drzwiami przywali na parkingu i od nowa... Szkoda zachodu wg mnie
Ja sobie po prostu dałem spokój, od tego są te listwy, zeszlifujesz pomalujesz, natrudzisz się a potem ktoś drzwiami przywali na parkingu i od nowa... Szkoda zachodu wg mnie
a może spróbuj delikatnie przetrzeć listwy jakąś benzynką, rozpuszczalnikiem albo pastą?
która delikatnie rozpuści powierzchnie i sprawi, że rysy staną się mniej widoczne
ale ja bym zrobił tak jak kolega wyżej napisał iść na złom i za 10-15zł powinieneś dostać taką listwę
a dwójeczek na szrocie jest że tak powiem od groma
pzdr
która delikatnie rozpuści powierzchnie i sprawi, że rysy staną się mniej widoczne
ale ja bym zrobił tak jak kolega wyżej napisał iść na złom i za 10-15zł powinieneś dostać taką listwę
a dwójeczek na szrocie jest że tak powiem od groma
pzdr
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Loganek, idąc Twoim tokiem myslenia,nie opłaca się naprawiać również porysowanych,pogiętych błotników,drzwi,zderzaków,bo i tak w niedługim czasie ktoś przejedzie na parkingu...
rem08, przeszlifować,odtłuścić,zaciągnąć szpachlówką do tworzyw,wyszlifować,odtłuścić i psiknąć strukturą od APP.Będzie git
rem08, przeszlifować,odtłuścić,zaciągnąć szpachlówką do tworzyw,wyszlifować,odtłuścić i psiknąć strukturą od APP.Będzie git
Re: Przerysowana boczna listwa
Co innego listwa boczna chroniąca lakier przed porysowaniem a co innego element metalowy.Michał_1977 pisze:Loganek, idąc Twoim tokiem myslenia,nie opłaca się naprawiać również porysowanych,pogiętych błotników,drzwi,zderzaków,bo i tak w niedługim czasie ktoś przejedzie na parkingu...
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Loganek, to,że jest to listwa ochronna,wie chyba każdy na tym forum,ale skoro autor wyraźnie pisze,że chce to naprawić,to dlaczego nie udzielisz rady,tylko zniechęcasz?