przycinające się wycieraczki na przedniej szybie problem...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
witam, mam problem z wycieraczkami na przedniej szybie otóż działają ale bardzo powoli i nie chodzą płynnie lecz tak skaaczą (przycinają się) nawet na najszybszym trybie a wszystko to podczas deszczu,,, i moje pytanie czy to jest problem piór (gumy wycieraczek) czy coś poważniejszego ? bo nie chce na darmo wymieniać wodę dobrze odprowadzają..
pomocy
Pozdrawiam
pomocy
Pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=55632" onclick="window.open(this.href);return false; - poczytaj
hmmm...wycieraczki zmienia się co jakiś czas, zadajesz pytanie jakbyś nie robił tego nigdyszewczi90 pisze:czy to jest problem piór (gumy wycieraczek)
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no zmieniałem rok temu kupiłem takie z gumka grafitową no i co już są złe? na pewno nie jest to za duże pióro, tak pytam czy nie występowały jakieś awarie inne z wycieraczkami związane w golfie IV
- Qto
- _
- Kontakt:
jak zmieniałeś no to spoko...poczytaj temat z linku wyżej, pewnie mechanizm będzie przyczyną - standardowa usterka w mk4
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: przycinające się wycieraczki na przedniej szybie problem
no już teraz sam nie wiem bo jak podniosę wycieraczki do góry to chodzą normalnie, ale znowu jak są na szybie to chodzą źle nawet gdy są z najszybszą prędkością to wcale tego nie widać że chodzą szybciej, może psikne na początek WD40 jak będzie sucho..Qto pisze:jak zmieniałeś no to spoko...poczytaj temat z linku wyżej, pewnie mechanizm będzie przyczyną - standardowa usterka w mk4
- Qto
- _
- Kontakt:
normalne...szyba daje opórszewczi90 pisze:no już teraz sam nie wiem bo jak podniosę wycieraczki do góry to chodzą normalnie
Wykonaj operację z porady...u mnie była poprawa nawet przy sprawnym mechanizmie
Rozebranie podszybia --- mechanizm na stół - przeczyścić tuleje - przesmarować - skręcić i będzie działało idealnie ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON