obszycie podsufitki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- GOLF FOREVwER
obszycie podsufitki
Witam, mam Golfa II z szyberdachem koloru czarnego i nagrzana podsufitka postanowiła odpaść ;/ stało się to w zeszłym roku i przymocowałem to zszywaczem, lecz na dłuższa mete nie podoba mi się to i chciałbym obszyć sufit na czarno i tu moje pytanie, powiedzcie mi jak się do tego zabrać, bo boję się to ruszać, gdyż nie chcę czegoś popsuć, a jest to kruchy materiał ,na dodatek ta dziura na szyberdach sporo utrudnia sprawe ;/ macie może jakąś foto porade ? krok po kroku ?? szukałem na forum lecz nic nieznalazłem i jaki klej byście polecali
bede wdzieczny za odp
bede wdzieczny za odp
obszycie podsufitki
Myślę, że najlepiej by bylo jakbyś wyjął podsufitkę i przykleił od nowa oryginalny materiał, tylko po tym jak potraktowałeś go zszywaczem nie wiadomo czy sie jeszcze nada. A jeżeli chodzi o klej to chwalą sobie do tych rzeczy Bonaterm http://allegro.pl/klej-bonaterm-a-na-pe ... 67273.html
- misio127
- Użytkownik
- Kontakt:
obszycie podsufitki
czy korzystał ktoś z kleju do tapicerek APP 50K w areozolu, kupiłem taki i dostałem opinie że kleje w spray'u nadają się do a najlepszym jest bonaterm
viewtopic.php?f=88&t=425738
Sprzedam Tunel Vento, mocowanie tunelu USA:->do niewielkiej negocjacji;)
viewtopic.php?f=119&t=480099&p=5770716& ... l#p5770716
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
obszycie podsufitki
Podpisuje się obiema rękami, tylko trzeba uważac żeby materiału nie przemoczyć, bo brzydkie plamy wychodzą.misio127 pisze:a najlepszym jest bonaterm
Rust is lighter than carbon fiber
- misio127
- Użytkownik
- Kontakt:
obszycie podsufitki
czyli nakładać z umiarem??
-
- GOLF FOREVwER
Re: obszycie podsufitki
w paru miejscach tylko zszywki małe, wiec po wyjęciu nawet dziurek nie widać dzięki za ten klej, tylko właśnie te plamy ;/ czym radzisz ten klej nałozyc ?? chyba wałkiem było by najlepiej co ??tom33k pisze:tylko po tym jak potraktowałeś go zszywaczem nie wiadomo czy sie jeszcze nada.
a co do oryginalnego materiału, to i tak bym go chciał zmienić bo podoba mi sie czarny sufit jeszcze obszyc go jakims welurkiem..
- misio127
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: obszycie podsufitki
damians000 pisze:w paru miejscach tylko zszywki małe, wiec po wyjęciu nawet dziurek nie widać dzięki za ten klej, tylko właśnie te plamy ;/ czym radzisz ten klej nałozyc ?? chyba wałkiem było by najlepiej co ??tom33k pisze:tylko po tym jak potraktowałeś go zszywaczem nie wiadomo czy sie jeszcze nada.
a co do oryginalnego materiału, to i tak bym go chciał zmienić bo podoba mi sie czarny sufit jeszcze obszyc go jakims welurkiem..
Ja znamówiłem na allegro alcantarę 3x1.5m tyle to powinno starczyć napewno, teraz muszę kupić klej drugi bo nie chcę żeby lipa wyszła.
obszycie podsufitki
Tylko po co obszywać welurkiem skoro można kupić czarną świetną sufitkę i to ponoc taką która jest montowana w Porsche?
http://hurtownietapicerskie.pl/search.p ... rch=Szukaj
co do klejenia sufitu to bonaterm jest idealny tylko dużo niewolno go nakładać i trzeba pamiętać żeby za mocno nie dociskać bo zostaną wgniecenia z klejem
dziurki zawsze można potraktować uszczelniaczem do szwów, i na pewno nie powinno nic zaciekać.
pozdro
p.s. daj znać jak poszło
http://hurtownietapicerskie.pl/search.p ... rch=Szukaj
co do klejenia sufitu to bonaterm jest idealny tylko dużo niewolno go nakładać i trzeba pamiętać żeby za mocno nie dociskać bo zostaną wgniecenia z klejem
dziurki zawsze można potraktować uszczelniaczem do szwów, i na pewno nie powinno nic zaciekać.
pozdro
p.s. daj znać jak poszło