Witam!
Potrzebuje zdjąć całą tapicerke na środkowych słupkach ( tych pomiedzy przednimi a tylnymi drzwiami) w golfie IV bo strasznie mi trzeszczy na dołkach i muszę cos tam wymodzic zeby to wyciszyć, ale nie wiem jak zdjąć tą tapicerke. Może ktoś z Was juz to robił i wie jak to zdemontowac i na co uwazać? Może ma ktos jakis sprawdzony sposób na wyciszenie tych słupków zeby tak nie trzeszczały? szukalem na forum porady odnośnie tego ale nic konkretnego o golfie IV nie zalazłem.
Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Trzeszcące słupki MK4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Trzeszcące słupki MK4
słupki są wciskane...mały płaski śrubokręt i wyczepiasz spod uszczelki zaczynając od góry (powiedzmy od strony drzwi kierowcy)...drzwi jedne i drugie otwarte...i jak wyciągniesz całą długość słupka spod uszczelki to druga strona sama wyjdzie...później tylko delikatnie słupek do góry.
Trzeszcące słupki MK4
Moze to co napisze pomoze, bo sam kiedys myslalem ze slupki trzeszcza, a tak naprawde okazalo sie ze drzwi opadly i tapicerka drzwi ocierala o tapicerke slupkow, wystarczyla regulacja wysokosci tego bolca w karoserii ktorego po zakmknieciu drzwi sie trzymaja i przeszlo jak reka odjal
Było:
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
-
- Mały gagatek
Re: Trzeszcące słupki MK4
ale mi trzeszczą na obydwu slupkach to troche mało podobne zeby i drzwi pasazera sie opuciły...
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Trzeszcące słupki MK4
Jak ci ktoś doradza to twierdzisz, że to nie to, więc najlepiej szukaj sam. Skoro u niego tak było to najpierw sprawdź jak jest u ciebie, a dopiero potem pisz czy pomogło czy nie. Nikt tu wróżką nie jest i nie napisze ze 100% pewnością co dolega twojemu autu. Trzeba zgadywać i eliminować po kolei możliwości.