schowek (oswietlenie)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
schowek (oswietlenie)
witam mam problem z schowkiem przed pasazerem niemam tam oswietlenia zarowka itd dobre ale chyba ktos tam grzebal tak mi sie wydaje i nie wiem czy wszystko jest bo nie widze zadnego przycisku ktory by wlaczal swiatlo w srodku schowka moze ktos ma jakies foto lub jakas podpowiedz gdzie on sie znajduje prosze o jakas podpowiedz
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
schowek (oswietlenie)
włącznik jest przy lampce...wyciągnij lampkę i zobacz czy jest masa i +12V na wtyczce...tyle że napięcie w zależności od rocznika będzie po zapłonie lub po włączeni świateł
- bandit_600
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: schowek (oswietlenie)
Włącznik tego oświetlenia jest poza schowkiem . Światło zapala się w momencie otwierania schowka . Może ktoś wcześniej wyciągał schowek i ułamał łapkę bądź uszkodził przy montażu schowka.
-
- Mały gagatek
schowek (oswietlenie)
no wlasnie i gdzie jest ten wlacznik bo u mnie nigdzie go nie widac, ani nie czuc oporu przy zamykaniu schowka
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
schowek (oswietlenie)
No przecież napisałem że przy lampce... czarny element widoczny na fotkach w tym temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=171110" onclick="window.open(this.href);return false;
włącznik poruszany jest elementem schowka - ale tego już nie zobaczysz bez demontażu schowka
włącznik poruszany jest elementem schowka - ale tego już nie zobaczysz bez demontażu schowka
- Pablo Corrado
- Forum Master
schowek (oswietlenie)
Oporu możesz nie czuć, ta cała konstrukcja wyłącznika jest bardzo delikatna w stosunku do klapy schowka, która na nią naciska.arturrro123 pisze:ani nie czuc oporu przy zamykaniu schowka
Jak już wyjmiesz lampkę, to dokładnie obejrzyj calość, bo bardzo często przy tym "mechaniźmie właczania" ześlizguje się sprężynka. Potem lata luźno, a ona jest elementem przewodzącym prąd-powinna stykać do blaszek w pozycji "schowek otwarty", a rozwierać je w pozycji "zamknięty".
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-
- ->|<-
schowek (oswietlenie)
arturrro123 Sprawdź bezpieczniki (nr 3.) bo ja szukałem usterki lampki/schowka a tylko bezpiecznik się przepalił.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
-
- Mały gagatek
schowek (oswietlenie)
juz sobie poradzilem w miare mialem nie kompletna lampke brakowalo sprezynki poprostu dziala mi caly czas po wylaczeniu zaplonu gasnie mam nadzieje ze nic sie nie stanie?
- Pablo Corrado
- Forum Master
schowek (oswietlenie)
No to Ci Qto napisał wceśniejQto pisze:tyle że napięcie w zależności od rocznika będzie po zapłonie lub po włączeni świateł
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam: