Pytanie: uszczelka na dachu MK2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam takie pytanie do was odnośnie uszczelek na dachu. Dzisiaj zauważyłem, że uszczelka zaczyna powoli odchodzić od blachy. Troszkę mnie niepokoi ten fakt, ale co ja mogę zrobić, swoje latka już ma. Moje pytanie brzmi: u kogo można wymienić taką uszczelkę i mniej więcej ile kosztuje taka usługa. Proszę o pomoc.
Jeśli jest jeszcze w dobrym stanie ... to może ją po prostu przyklei ? np klejem do szybek ... po nim na pewno nie odejdzie w tym miejscu
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- wasiak
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie kupisz nowych uszczelek
z zamiennikami tez problem
w srodku uszczelki jest aluminiowa ksztaltka i jak sa zle zdjete to juz sie do uzycia nie nadadza
montuje sie je oryginalnie na spinkach do dachu
z nimi tez latwo nie jest
a klej jak pisze kolega bedzie chyba najpelszy jak ta uszczelka w dobrym stanie
z zamiennikami tez problem
w srodku uszczelki jest aluminiowa ksztaltka i jak sa zle zdjete to juz sie do uzycia nie nadadza
montuje sie je oryginalnie na spinkach do dachu
z nimi tez latwo nie jest
a klej jak pisze kolega bedzie chyba najpelszy jak ta uszczelka w dobrym stanie
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
spróbuj całkowicie zdemontować te uszczelki na ciepło. Zabierz opalarkę i powoli zdejmuj. Wyprostuj tą uszczelkę czyli to aluminium w środku i później ładnie ją nabij spowrotem. Jeżeli masz prostą uszczelkę a odchodzi guma. to przykleić lub opalarką podgrzać i dogiąć a później schłodzić. Ta uszczelka nie ma większego znaczenia, boo hmm nie uszczelnia przed wodą.. po prosrtu to takie łączenie dachu.. jak bedzie dziura woda nie poleci.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nie trzeba grzać.Wystarczy podważyć od strony tylnej klapy,a później odginać/podważać co kawałek od strony dachu na zewnątrz.Po zdjęciu trzeba przyjrzeć się plastikowym spinkom,które są wciskane na metalowe "gwoździe" wystające z dachu.Jeśli plastiki są połamane,to masz odpowiedź dlaczego listwa odstawała.
Zakłada się odwrotnie do demontażu,czyli od spodu trzeba wsuwać listwę pod metalowy profil w dachu (on ma kształt 1),a następnie nabijać plastiki w listwę.
Zakłada się odwrotnie do demontażu,czyli od spodu trzeba wsuwać listwę pod metalowy profil w dachu (on ma kształt 1),a następnie nabijać plastiki w listwę.