bo w Mk5 sprężarka ma cały czas obieg wewnetrzny uruchomiony a co za tym idzie smarowanie natomiast włączając klimę elektromagnes otwiera obieg na cały układ, ostatnio miałem sprężarkę rozebraną na czynniki pierwsze w swoim Mk5 i wiem jak to wygląda, w Mk4 jest inaczej bo tam sprężarka stoiQuintus pisze:hmm, a wiesz może dlaczego?
Klimatyzacja działała przy -15, a teraz dopiero przy +5
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Klimatyzacja działała przy -15, a teraz dopiero przy +5
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Quintus, bongo, czujników nie oszukacie, choćby nawet temperatury były identyczne, no chyba że jeszcze w tym celu go postawicie na podnośnik i ruszycie przekraczając chyba 20km/h, bo dopiero wtedy czujniki załapią że "nowe" sprzyjające do włączenia klimy warunki
guziolek, przeczytaj jeszcze raz co ja napisałem
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Zwracam honor. Gdzieś mi ten jeden post w którym piszesz o sygnale z czujnika prędkości umknął. Jak widać oczy już nie te i tylko ten drugi zobaczyłybongo pisze:guziolek, przeczytaj jeszcze raz co ja napisałem
No bo ja napisałem w tym temacie tylko jeden postguziolek pisze:Jak widać oczy już nie te i tylko ten drugi zobaczyły
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
To ja już może się tutaj nic odzywał nie będę, bo coś mi nie idzie ogarnianie kto i co piszebongo pisze:No bo ja napisałem w tym temacie tylko jeden postguziolek pisze:Jak widać oczy już nie te i tylko ten drugi zobaczyły
To wszystko potwierdza się tez w moim Golfie. Teraz jest ok 2-3 stopni na zewnątrz i klima się nie załącza.
Podobnie mam też w Skodzie Fabia, Tam również się nie załącza.
Ciekawy jestem tylko co powoduje podniesienie się obrotów, po wciśnięciu przycisku, pomimo, że sprężarka nie pracuje?
Podobnie mam też w Skodzie Fabia, Tam również się nie załącza.
Ciekawy jestem tylko co powoduje podniesienie się obrotów, po wciśnięciu przycisku, pomimo, że sprężarka nie pracuje?