Witam
Ułamał mi się stary plastikowy czarny uchwyt podnoszenia siedziska tylnej kanapy. Zamówiłem oryginalne 2 szt (nr katalogowy 357886841) i tu zonk.
Za diabła nie mogę ich zamontować. Blaszki są mocno ściśnięte i za cholerę nie da rady ich rozgiąć, żeby wbić to na ramę siedziska, czyli na pręt o średnicy 5 mm. Bez imadła, żeby blaszki uchwytu rozszerzyć chyba się nie obędzie, chyba, że ktoś ma łapy jak Pudzian?
Wymieniał może ktoś z Was te uchwyty tylnej kanapy na takie jak te na zdjęciach?
Uchwyt siedziska dzielonej tylnej kanapy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
No więc udało mi sie dowiedzieć, że te uchwytu montowane są rzekomo z tyłu siedziska. Tyle, że tam też nie ma za co ich zaczepić. Cały stelaż siedziska to pręty o średnicy 5 mm. Próba mocniejszego odgięcia blaszki skończyła się jej ułamaniem.
Może uchwyt od Golfa 4 będzie jakoś pasował?
Chyba skończy się tym, że zrobię coś "hand made". Kupiłem a markecie budowlanym czarny pasek trokowy (jak np. do plecaków) i przyczepię go do stelaża. Musze tylko zastanowić się jak, czy ręcznie go zszyć, czy inaczej go zaczepić.
Ewentualnie podjadę tez jeszcze do firmy spawającej plastiki i spytam czy stary uchwyt są w stanie jakoś zcalić.
Może uchwyt od Golfa 4 będzie jakoś pasował?
Chyba skończy się tym, że zrobię coś "hand made". Kupiłem a markecie budowlanym czarny pasek trokowy (jak np. do plecaków) i przyczepię go do stelaża. Musze tylko zastanowić się jak, czy ręcznie go zszyć, czy inaczej go zaczepić.
Ewentualnie podjadę tez jeszcze do firmy spawającej plastiki i spytam czy stary uchwyt są w stanie jakoś zcalić.
auta kwitnące wiśnią
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
Zamiennikiem pękniętego uchwytu jest 1J0885093.
Dodatkowo pęknięty uchwyt udało się "zespawać"
Dodatkowo pęknięty uchwyt udało się "zespawać"
auta kwitnące wiśnią